Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Sunday, 14-Feb-2010 06:47 Email | Share | | Bookmark
BAIDURI PASSION - INTAN

 
 
 
View all 4 photos...
Asalnya permintaan Intan yang akan melangsungkan pertunangannya, hanya inginkan manik dan labuci yang hanya berwarna silver dan putih untuk bajunya. Setelah siap digayakan dibadannya yang kecil molek, terasa seperti ada kekurangannya.
Akhirnya Intan kata perlu ditambahkan warna manik dan labuci agar bajunya tidak nampak 'kelam' di kala majlis pertunangannya yang berlangsung pada waktu malam. Jadi, inilah hasil yang diidamkan Intan. Semoga Intan makin bertambah seri di majlis miliknya bersama tunang tersayang.






Wednesday, 3-Feb-2010 16:20 Email | Share | | Bookmark
KELAS SULAMAN MANIK DAN LABUCI DI SABAH

KELAS SULAMAN MANIK DAN LABUCI DI SABAH

Assalammualaikum w.b.t dan Salam 1Malaysia,

Alhamdulillah, di atas permintaan yang menggalakkan dari peminat manik dan juga pengunjung setia Noramanik Fotopages dari negeri di bawah bayu sepanjang tahun 2009, saya bercadang untuk mengadakan aktiviti kelas Sulaman Manik dan Labuci buat julung kali nya untuk peserta-peserta daripada negeri Sabah seperti maklumat yang tertera di bawah.

MAKLUMAT KELAS

Tarikh : Sabtu 06 Februari 2010.
Masa : 8.00 AM - 5.00 PM.
Tempat : Lot 24-2R, Tgkt 2, Plaza Beverly Hills, Jalan Bundusan, 88300 Kota Kinabalu
(1 blok dengan Pejabat Pos Beverly Hills)
* Kena masuk ke simpang sebelum simpang HQ JPJ Sabah)
Yuran : RM 300.00
Teknik : Pakej Manik Labuci 20 - 22 Jenis Teknik.

KENAPA NORAMANIK?

1. Berpengalaman dengan teknik pengajaran yang baik.
2. Berpengalaman menjahit (hands-on experience) pelbagai jenis baju dengan pelbagai penggunaan material.
3. Pengasas rekabentuk Shimmering Flora (SF) hasil daripada pelbagai teknik.
4. Harga yuran yang berpatutan.
5. Minum Pagi dan Petang serta Makan Tengahari disediakan.
6. Sijil Penyertaan yang akan diberikan julung kali nya bermula pada Tahun 2010.
7. Cabutan Bertuah.
8. Hadiah Eksklusif kepada mereka yang membawa seramai 5 Peserta ke atas.


*** Untuk makluman mengenai Cabutan Bertuah dan Hadiah Eksklusif daripada pihak Noramanik, sila buat pertanyaan melalui telefon kepada saya, Nora di +6012 365 4519 atau Lily di +6012 259 0134. ***


PROSES PEMBAYARAN

1. Membuat pembayaran Pra-Pendaftaran sebanyak RM 150.00 ke Akaun Maybank 101 208 206 973 - Nora Abd Rahman.
2. Maklumkan kepada saya mengenai maklumat pembayaran Pra-Pendaftaran melalui Email : nora.beads@yahoo.com / Tel : +6012 365 4519.
3. Setelah pengesahan dibuat oleh pihak noramanik, saya akan memasukkan nama anda ke Senarai Peserta di sini.
4. Baki pembayaran RM 150.00 hendaklah dibuat semasa Pendaftaran kelas seperti yang tertera di MAKLUMAT KELAS di atas.

Akhir kata, Selamat Menyambut Tahun Baru & Azam Baru, Terima Kasih & Jumpa Kita Di Sana Bah!


*** Untuk makluman, wang Pra-Pendaftaran tidak akan dikembalikan kepada mana-mana peserta yang ingin membatalkan penyertaan. Walaubagaimanapun, peserta tersebut boleh menggantikan penyertaan beliau dengan peserta yang lain. ***


SENARAI PESERTA

1. Sahatinah Sulaiman
2. Zazalyna bt. Asli
3. Intan
4. Rimy bt. Repin
5. Kak Susan
6. Kak Sabariah
7. Rahimah Abd Rahman
8. Rosnanie Amit
9. Norliza Nawawi
10. Rukiah Umang
11. Norma Sablee
12. Marina Amrie
13. Nelinda binti Howahab
14. Siti
15. Aleeza
16. Meryana bt. Gagang

- CLOSED- THANK YOUR FOR YOUR PRE-REGISTRATION. INSYAALLAH, MEET U ALL IN KK.

Kindly be informed there will be 3 trainers for this class. For those who has yet to make deposit payment, we would appreciate it if you could bank in RM150 into my MBB account for our further arrangement. Due date by Wednesday, 4 February 2010. Thank you.

Quote:

1. Hanim=> Insyaallah Hanim, kalau ada rezeki, sampailah ke negeri di bawah bayu. Nak hantar baju? Okay, silakan…

2. Sally=> Waalaikumsalam, InsyaAllah, nanti kita jumpa, kita discuss. Terima kasih Sally.

3. Yan=> Salam Yan, kelas benang di Kedah... InsyaAllah... tentang ilmu manik nih, sama2lah kita menimba ilmu, tak kira dari sesiapa, asalkan ilmu tersebut boleh mendatangkan manfaat kepada kita semua. Betul tak?

4. Mira=> Tq Mira, moga2 segala perjalanan dan usaha diberkati selalu. K, kak nora dah gi rumah awak... nanti tengok komen yek.

5. Natasha=> Selamat Tahun Baru 2u2...

6. Kak Sarimah=> Terima kasih kak atas ingatan dan doa akak. Semoga perjalanan kita semua sentiasa diberkati... dan kak Sarimah dapat terus berkarya dengan sulaman manik/benang....

7. Serina=> salam Serina, mudah2an u cepat sembuh.

8. Hanim=> okay, nanti kak nora send my add to your email k. sorry for the delay.

9. Norintan=> InsyaAllah, c u in kk soon.




Monday, 25-Jan-2010 04:34 Email | Share | | Bookmark
PENGUMUMAN

Untuk pengunjung2 Noramanik yang dikasihi,

Mesti ada diantara pengunjung noramanik tertanya2, kenapalah tak banyak gambar2 baju yang baru kan... Harap bersabar, dan pls stay tune with Noramanik.fotopages for the latest update of my collections. Memandangkan saya 'bercuti' dari mengambil tempahan sebelum ini, maka itulah sebabnya saya tidak banyak gambar2 yang boleh dikongsi bersama. InsyaAllah, sedikit masa lagi...
Again... next will be Shimmering Flora (new version), Menora (lain sikit versionnya - since the 1st and 2nd baju caused me some trouble to complete it on time, I changed some of the techniques . Ingat tak last time saya kata, saya serik nak buat menora design, tapi oleh kerana saya memang 'kepingin' nak buat design menora untuk baju sendiri, saya terpaksa mencari cara yang paling cepat untuk menyiapkan baju saya supaya baju tuh taklah menjadi salah satu baju yang tersenarai dalam projek terbengkalai. Sabar yea... don't worry, saya akan tetap kongsi dengan u all. Memandangkan kebanyakkan customer yang ada nih, nak baju2 mereka siap pada awal bulan 2, dan saya dalam proses menyiapkannya. Insyaallah selepas baju diserahkan, anda akan dapat kembali menatap baju-baju koleksi hasil dari sentuhan Noramanik.

Okay, itu saja pesanan buat masa nih.

Salam sayang,
Noramanik.


Monday, 25-Jan-2010 04:01 Email | Share | | Bookmark
KELAS SULAMAN MANIK DI KUANTAN PADA 31 JAN 2010

Assalammualaikum,

Buat pertama kalinya saya akan mengadakan kelas sulaman di Kuantan atas jemputan dari Sally (salah seorang pelajar saya). Sekiranya ada yang berminat, bolehlah menghubungi saya untuk pra-pendaftaran. Maklumat kelas seperti yang tertera di bawah ini. :

MAKLUMAT KELAS

Tarikh : Ahad, 31 Januari 2010
Masa : 9.00 AM - 6.00 PM
Tempat : DEWAN GEMILANG BPME JPS PAHANG, SEMAMBU, KUANTAN, PAHANG
Yuran: RM250.00
Pakej = 20 Teknik Sulaman manik dan Labuci
Jumlah peserta : 15 orang
Tenaga pengajar : 3 orang (Nora, Lily dan Sally)

KENAPA NORAMANIK?

1. Berpengalaman dengan teknik pengajaran yang baik.
2. Berpengalaman menjahit (hands-on experience) pelbagai jenis baju dengan pelbagai penggunaan material.
3. Pengasas rekabentuk Shimmering Flora (SF) hasil daripada pelbagai teknik.
4. Harga yuran yang berpatutan.
5. Minum Pagi dan Petang serta Makan Tengahari disediakan.
6. Sijil Penyertaan yang akan diberikan julung kali nya bermula pada Tahun 2010.
7. Cabutan Bertuah.
8. Hadiah Eksklusif kepada mereka yang membawa seramai 5 Peserta ke atas.


*** Untuk makluman mengenai Cabutan Bertuah dan Hadiah Eksklusif daripada pihak Noramanik, sila buat pertanyaan melalui telefon kepada saya, Nora di +6012 365 4519/ Lily di +6012 259 0134 / Sally di 017-9130507***


PROSES PEMBAYARAN

1. Membuat pembayaran Pra-Pendaftaran sebanyak RM 100.00 ke Akaun Maybank 101 208 206 973 - Nora Abd Rahman.
2. Maklumkan kepada saya mengenai maklumat pembayaran Pra-Pendaftaran melalui Email : nora.beads@yahoo.com / Tel : +6012 365 4519.
3. Setelah pengesahan dibuat oleh pihak noramanik, saya akan memasukkan nama anda ke Senarai Peserta di sini.
4. Baki pembayaran yuran hendaklah dibuat semasa Pendaftaran kelas seperti yang tertera di MAKLUMAT KELAS di atas.

Sekian, Terima Kasih.


*** Untuk makluman, wang Pra-Pendaftaran tidak akan dikembalikan kepada mana-mana peserta yang ingin membatalkan penyertaan. Walaubagaimanapun, peserta tersebut boleh menggantikan penyertaan beliau dengan peserta yang lain. ***



SENARAI PESERTA
1. Kak Ros : 016-78832xx
2. Kak Rahila : 019-30037xx
3. Akma : 017-97307xx
4. Qorrie : 019-96474xx
5. Suhaty bt. Sulaiman
6. Roslina bt. Aluih
7. Rohana Zulkifli





Monday, 25-Jan-2010 02:07 Email | Share | | Bookmark
KELAS SESI 1/2010 - 23/1/2010

 
 
 
View all 10 photos...
Assalammualaikum,

Sebagai pembuka tirai 2010, kelas pertama yang telah diadakan pada 23 Januari 2010 (Sabtu) telahpun berjalan dengan lancar. Alhamdulillah, kehadiran 8 orang peserta yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur dan profession, memeriahkan suasana sepanjang hari. Terima kasih diucapkan atas kehadiran dan sokongan yang diberikan. Jom kita tengok gambar2 yang tertera di bawah ini. Happy viewing....!















[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net