Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Sep-2010 03:42 Email | Share | | Bookmark
MANIK TABUR - LIZA

 
Again, this baju belongs to Lily's customer. The beading work was entirely done by her. She was requested to follow this design, shown in one of the magazines.

Cantik... berseri2... Teknik yang digunakan adalah teknik manik tabur. Ada kelainan dari yang kebiasaan yang pernah dibuat sebelum ini.





Tuesday, 7-Sep-2010 09:45 Email | Share | | Bookmark
SHIMMERING FLORA - KAK SHEEDA

 
 
Shimmering Flora hanya diberikan tumpuan di bahagian tangan sahaja. Walau bagaimanapun, Kak Sheeda akan menyerahkan kembali bajunya ini untuk disulam SF di bahagian leher. InsyaAllah...
Bunga labuci digabungkan dengan penggunaan manik hasil adaptasi dari Blog Kak Wan. Hasil senitangannya sentiasa menggamit hati. Thanks for sharing her idea.





Tuesday, 7-Sep-2010 09:16 Email | Share | | Bookmark
CRUMBLE @SECRET GARDEN - AZEAN

 
 
Alhamdulillah, sekali lagi Azean dari KB memberikan saya kepercayaan bagi menyulam manik di baju rayanya. Kali ni Yan meminta saya mengadaptasikan design pilihan Umi Pepari.
Walaupun baju ni siap sebelum raya, namun memandangkan peluang baju ini sampai ke tangan Yan agak tipis di saat-saat akhir menjelang raya walaupun menggunakan courier service, Yan meminta saya menghantarnya melalui perkhidmatan courier selepas raya. Dapatlah juga melaram baju ni nanti apabila mengunjungi rumah terbuka nanti. Lega bila Yan cakap macam tuh, alkisahnya baju ini bukan pilihan utama di pagi raya. Wah nampak gaya, Yan bukan pening takde baju raya, tapi pening nak pilih baju mana satu nak pakai untuk beraya. Unlike me, my baju raya was not even quarterly embellished with beads or sequins. Just get my maid to sew some crystals and the rest would be done by me. But unfortunately the baju was laid quietly in my closet. Sampailah tiba pagi raya, baru lah pakai with the hope, the baju can still fit. Maklumlah tengah mengembang sakan kan. Bila baju tuh masih muat, mulalah terdetik... Eh.. eh... muatlah... ingatkan tak muat, tu yang malas nak beriya2 jahit manik bagai. Tapi takpelah, nak buat macamana... masa memang tak mengizinkan saya menjahit baju sendiri. Redha dan redah jeklah...

Maaf gambar kurang terang n tak boleh nak dibesarkan. In fact this baju was not 100% completed masa gambar ni diambil. (just for the purpose of the owner's preview). Ada lagi tambahan manik dan daun. Gambar akan diambil sekali lagi.... InsyaAllah..

I admit that I need to brush up my skill in photo shooting provided with nice and quality tools kan. (takdelah sampai nak jadi pro... tapi kalau pandai ambik gambar, yes, hopefully the beads / sequins can look more exclusive and outstanding kan...)


Tuesday, 7-Sep-2010 08:49 Email | Share | | Bookmark
SERANGKAI KASIH LILY

 
 
Baju kepunyaan salah seorang customer Lily. Starting from sketching, colour choosing, all was 100% done by her. Proud of her. Sekurang2nya bila saya kering idea, saya suruh dia fikirkan design. Kan besstttttt.....!!!!!






Tuesday, 7-Sep-2010 04:17 Email | Share | | Bookmark
SERI KRISTAL - JU

 
 
Sulaman manik dan kristal yang diberi tumpuan di bahagian pergelangan tangan baju.

Happy viewing.


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net