Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 1-Sep-2010 05:12 Email | Share | | Bookmark
EXORA BINTIK - YATI

 
 
 
Atas permintaan Yati, sepasang kurung biru miliknya ingin dihiasi sulaman manik/labuci yang diberi nama Exora Bintik. credit to Balkis

Warna labuci dan manik yang digunakan bersesuaian dengan warna bunga tabur yang pada busana ini.





Quote:

Alhamdulillah, terima kasih. Bukan pujian yang diharapkan, sekadar berkongsi minat dengan viewers, sekaligus dapat menfaatkan ilmu dan bakat yang dianugerahkan oleh Allah dengan pengunjung FP Noramanik. Mudah2an kita sama2 dapat berkat dan dilimpahi rezeki dariNya.



Quote:

1. Yati=> terima kasih jugak sebab sudi hantar kat akak.

2. Hamidah=> Betul3. Wah very observant lah awak nih...







Wednesday, 1-Sep-2010 04:42 Email | Share | | Bookmark
PUTERI MAYA

 
 
 
Baju nih takde tajuk. Too buzy to think about it. Later lah k.

Baju milik Puteri Maya. Saya tambahkan lace di atas bajunya dan kemudiannya baru dijahit manik. Secara kebetulan lace yang dipilih sama warna dengan warna kain baju Maya.
Lenguh jugak nak siapkan baju nih sebab bila kita gunakan lace, nampak macam kosong.
maklumlah 1st time gunakan kain lace.
Jadi saya terpaksa penuhkan dengan sulaman manik. Alhamdulillah, cuti yang panjang saya gunakan masa lapang saya iyelah tu... masa lapang untuk bermarathon dengan baju2 customer yang sedang menunggu.

Untuk Maya, semoga berpuas hati dengan hasil kerja kak Nora dan semoga cepat sembuh dari batuk2 yang panjang.....





Quote:

1. Kak Dzila=> InsyaAllah, mudah2an bertambah2 meriah bila dah sembuh dari batuk2.

2. Puteri Maya=> Alhamdulillilah... penat lelah berbaloi bila Maya puas hati tengok hasil kerja Kak Nora. Thanks for your continous support.

3. Umie=> Masih belajar lagi kak, banyak lagi kelemahan yang perlu diperbaiki Kak jangan salah faham, saya upload gambar sekali harung, bukannya sehari jahit 2 helai. (mau pengsan dibuatnya). Baju puteri maya nih jek, ambik masa 3 minggu nak siap. Ada lagi baju2 yang belum upload, insyaAllah, saya akan share with viewers k.




Friday, 27-Aug-2010 04:58 Email | Share | | Bookmark
Pink Berry - Kak Zhed's daughter

 
Baju anak2 Kak Zhed. Dua helai yang perlu disiapkan, untuk kakak dan adik. Saya dapat idea apabila mengunjungi kedai manik itu. Cuma sedikit olahan dilakukan dengan tambahan Berry. Daun warna silver/kelabu tuh, saya buat bagi menepati tema warna keluarga Kak Zhed raya pada tahun nih.

Semoga Kak Zhed cepat sembuh dari sakitnya sebelum menjelang AidilFitri yang bakal menjelang 14 hari lagi.... (oooooo cepatnya masa berlalu.... )



Quote:

1. Azie => Alhamdulillah Azie, tq very much for your encouragement @ support. Will always treasure it. Rasanya itulah satu2nya talent menjahit yang Allah anugerahkan to me yang boleh mendatangkan sumber rezeki. Bakat nak menyanyi, apalagi untuk dicommercializekan... cicak pun boleh pengsan dengar suara I menyanyi...
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.

2. Kak Zhed=> Salam kak Zhed, alhamdulillah, akak dah sihat. and glad to hear your little princess berkenan dengan design esp. dangling pink berry tuh. I made one for my little Aisya too, and she seems to like it and eager to wear. Semoga ceria dalam menyambut hari raya yang bakal menjelang.




Thursday, 26-Aug-2010 01:44 Email | Share | | Bookmark
Bunga Bintang

 
 
Ingat lagi tak entry saya yang lepas2, saya ada tunjuk gambar bunga secara close up.
Kali ini saya nak kongsi the whole picture untuk tatapan pengunjung setia.





5 April 2010
Santapan mata....





Wednesday, 25-Aug-2010 03:46 Email | Share | | Bookmark
SHIMMERING FLORA - AD & DAUGHTER

 
 
Alhamdulillah, sambutan terhadap SF tidak pernah putus terutamanya untuk dipakai pada bulan Syawal walaupun dah 2 tahun SF mula popular di kalangan peminat sulaman manik. Apapun, syukran jazillan, setiap suka - ada dukanya, setiap duka - ada sukanya, semuanya tetap saya terima dengan redha.

Terima kasih Ad, atas kepercayaan yang diberikan.






[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net