Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 21-May-2010 07:36 Email | Share | | Bookmark
CROSS STITCH BEADS

 
 
 
Saya diminta menyulam design Cross Stitch Beads (CSB) for Kak Shidah's best friend in KK. Sebenarnya dah kureng idea nak bagi nama apa, tapi sebab design nih nampak macam cross stitch, hmmm, boleh lah...

This is considered my 3rd outcome of doing CSB design. Lebih kurang macam teknik manik tabur. Orang kata kalau buat manik tabur memang tiring. (Yes, memang setuju dengan pendapat mereka), namun kalau try buat manik CSB nih, sedikit berbeza sebab kena susun manik secara slunting / senget.

Petua saya nak buat manik tabur atau CSB nih, kena tarik nafas panjang2, terpaksa set my mind, fun jugak buat benda nih, , kena layanzzzz.... Kalau ngantuk, jom minum kopi secawan...






Sunday, 9-May-2010 02:49 Email | Share | | Bookmark
KELAS SULAMAN DI PERAK

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1Malaysia,

Kepada mereka yang berminat untuk menghadiri Kelas Sulaman mengikut pakej yang anda inginkan (sila lihat pakej kelas sulaman di bawah), saya akan mengadakan kelas berdasarkan maklumat seperti berikut:-

MAKLUMAT KELAS

Tarikh : Sabtu 29hb Mei 2010 (29/05/2010)
Masa : 9.00 AM - 6.00 PM
Tempat : Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultan Yussuf, Jalan Ilmu, 31000 Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan, MALAYSIA


Peta: Peta ke Lokasi Kelas

PAKEJ MANIK LABUCI
Teknik : 20 Teknik Sulaman Manik & Labuci
Yuran: RM 250

PAKEJ BENANG
Teknik : 15 Teknik Sulaman Benang
Yuran: RM 250

PAKEJ MANIK LABUCI & BENANG (Baru)
Teknik : 10 Teknik Sulaman Manik & Labuci + 7 Teknik Sulaman Benang
Yuran: RM 250

KENAPA NORAMANIK?

1. Berpengalaman dengan teknik pengajaran yang baik.
2. Berpengalaman menjahit (hands-on experience) pelbagai jenis baju dengan pelbagai penggunaan material.
3. Harga yuran yang berpatutan.
4. Minum Pagi dan Petang serta Makan Tengahari disediakan.
5. Sijil Penyertaan yang akan diberikan julung kali nya bermula pada Tahun 2010.
6. Hadiah Eksklusif kepada mereka yang membawa seramai 5 Peserta ke atas.
7. Peralatan jahitan disediakan.


*** Untuk makluman mengenai Hadiah Eksklusif daripada pihak Noramanik, sila buat pertanyaan melalui telefon kepada saya, Nora di +6012 365 4519. ***


PROSES PEMBAYARAN

1. Membuat pembayaran Pra-Pendaftaran sebanyak RM 100.00 ke Akaun Maybank 101 208 206 973 - Nora Abd Rahman.
2. Maklumkan kepada saya mengenai maklumat pembayaran Pra-Pendaftaran (Nama penuh, Tarikh & Masa pembayaran DAN Pakej Pilihan) melalui Email : nora.beads@yahoo.com / Tel : +6012 365 4519.
3. Pengesahan Pra-Pendaftaran anda akan dibuat melalui email anda.
4. Baki pembayaran yuran hendaklah dibuat semasa Pendaftaran kelas seperti yang tertera di MAKLUMAT KELAS di atas.

Sekian, Salam Sayang,
Nora.


Friday, 7-May-2010 09:08 Email | Share | | Bookmark
EXORA BINTIK - AZEAN

 
 
 
View all 5 photos...
Credit to Balkis for her very well known design, "Exora Bintik". Alhamdulillah, setelah menjahitkan design SF untuk Azean sebelum ini, dia telah menghantar bajunya untuk dijahit manik. (terima kasih yea Yan for your continuos support). Kali ni dia berkenan design Exora Bintik. Jadi berpandukan gambar2 yang terdapat dalam FP Balkis, inilah hasil yang diberikan. Cuma ada sikit lari lah beadings arrangement dia. Jangan marah aaa Puan Composer. . Lega Azean suka dengan design nih.

Okay ladies, proudly presenting Exora Bintik, for your viewing pleasure....







Quote:

1. Kak Dzila & Umie/Mazura=> tq sis.
2. Umi=> Nak share tips buat bunga pink nih.
- Guna labuci 6mm and 4 mm.
- Lukis bulatan sebesar duit syiling 10sen.
- Mulakan jahit dari lapisan kelopak luar dulu.
- Cucuk jarum di kain (kena cucuk betul2 atas garisan bulatan).
- Masukkan labuci besar (terlentang) dan kemudian masukkan labuci besar dan kecil(telangkup). Kena pastikan ada 3 keping labuci, baru cucuk jarum ke kain.
- Lengkapkan satu pusingan (bahagian kelopak luar)
- ulang teknik (3 keping labuci) yang sama pada layer yang ke dua dan ke tiga (layer bahagian dalam kelopak).
- bahagian inti bunga, just letakkan manik pearl.






Thursday, 6-May-2010 02:12 Email | Share | | Bookmark
ILHAM PESONA

 
 
 
Assalammualaikum

Sebenarnya sulaman manik yang diberi nama Ilham Pesona nih, Lily yang buat. Dia refer kat saya nak buat design apa. So lepas buat buat sedikit sketching atas baju nih, saya pass terus kat Lily. Saya pun sebenarnya dah lama tak duduk semeja menjahit bersama Lily sebab masing2 busy kan. Jadi bila baju ni dah siap dan Lily tunjukkan kat saya, fuh terpesona saya melihatkan hasilnya. Sekali pandang macam sulaman benang emas. Tahniah Lily, saya suka idea2 dia. Kalau ikutkan dah banyak baju2 yang dia jahit, tapi tak update2 dalam FP dia.

Kalau ada baju2 customer yang mintak kami designkan (selain dari design2 yang terdapat dalam FP saya), saya dan Lily akan duduk berbincang bagi mendapatkan hasil yang menarik dan manis dipandang mata.

Okay semua, jom cuci mata.







Tuesday, 4-May-2010 04:22 Email | Share | | Bookmark
KELAS SULAMAN DI SELANGOR PADA BULAN MEI 2010

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1Malaysia,

Kepada mereka yang berminat untuk menghadiri Kelas Sulaman mengikut pakej yang anda inginkan (sila lihat pakej kelas sulaman di bawah), saya akan mengadakan kelas pada setiap hari Sabtu bulan Mei 2010 seperti berikut:-

MAKLUMAT KELAS

Tarikh : Sabtu, 8hb, 15hb, 22hb
Masa : 9.00 AM - 6.00 PM
Tempat : Dewan Rukun Tetangga, Jalan PP 7/21, Taman Putra Perdana, 47130 Puchong, Selangor


Peta: Peta ke Lokasi Latihan

PAKEJ MANIK LABUCI
Teknik : 20 Teknik Sulaman Manik & Labuci
Yuran: RM 250

PAKEJ BENANG
Teknik : 15 Teknik Sulaman Benang
Yuran: RM 250

PAKEJ MANIK LABUCI & BENANG (Baru)
Teknik : 10 Teknik Sulaman Manik & Labuci + 7 Teknik Sulaman Benang
Yuran: RM 250

PAKEJ SF - SHIMMERING FLORA (Baru)
Teknik : SF
Yuran: RM 150

KENAPA NORAMANIK?

1. Berpengalaman dengan teknik pengajaran yang baik.
2. Berpengalaman menjahit (hands-on experience) pelbagai jenis baju dengan pelbagai penggunaan material.
3. Harga yuran yang berpatutan.
4. Minum Pagi dan Petang serta Makan Tengahari disediakan.
5. Sijil Penyertaan yang akan diberikan julung kali nya bermula pada Tahun 2010.
6. Hadiah Eksklusif kepada mereka yang membawa seramai 5 Peserta ke atas.
7. Peralatan jahitan disediakan KECUALI PAKEJ SF - SHIMMERING FLORA


*** Untuk makluman mengenai Hadiah Eksklusif daripada pihak Noramanik, sila buat pertanyaan melalui telefon kepada saya, Nora di +6012 365 4519. ***


PROSES PEMBAYARAN

1. Membuat pembayaran Pra-Pendaftaran sebanyak RM 100.00 ke Akaun Maybank 101 208 206 973 - Nora Abd Rahman.
2. Maklumkan kepada saya mengenai maklumat pembayaran Pra-Pendaftaran (Nama penuh, Tarikh & Masa pembayaran DAN Pakej Pilihan) melalui Email : nora.beads@yahoo.com / Tel : +6012 365 4519.
3. Pengesahan Pra-Pendaftaran anda akan dibuat melalui email anda.
4. Baki pembayaran yuran hendaklah dibuat semasa Pendaftaran kelas seperti yang tertera di MAKLUMAT KELAS di atas.

Sekian, Salam Sayang,
Nora.


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net