Want your
own Fotopage?








 
Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 28-May-2008 05:00 Email | Share | Bookmark
BAJU NIKAH LELAKI

 
 
 
At this moment, this is the one and only baju melayu pengantin lelaki, yang minta dijahitkan manik. Memula buntu gak nak cari idea, nasib baik ada gambar my friend yang baru kahwin, baju hubbynya dijahit manik... So I follow jeklah....

Sebelum ni ada jugak jahitkan baju raya hubby and baju nikah my big bro. Jahit yang simple2 jek. Tau2 jeklah... kang lebih2 lip lap, malu nak pakai, penyudahnya dia suruh kita bukak balik... Hampeh!!!

Tapi jangan kata takde lelaki yang suka glamer. I teringat raya tahun lepas, my sis dapat tempahan jahit manik untuk baju melayu lelaki. Yang tempahnya kawan kepada husband my sis. Tulah nama pun manusia, macam2 ragam dan kerenah.... Kalau teringat cerita nih, surely mesti tersengih2 terkenangkan peristiwa menjahit manik menjelang hari raya...

Saja nak kongsi dengan u all tentang ragam orang... Bukan mengumpat ehhh, tapi inilah asam garam kehidupan... Salah satu pengalaman yang boleh dikongsi dengan u all....

Adik I ni dapat customer lelaki yang boleh dikatakan macho gak... Sementelah masa tu trend manik, jadi this machoman pun naklah melaram jugak masa pagi raya.... Yang nak tergelaknya... Bukan setakat baju melayu jek dijahit manik, tapi dengan seluar2nya sekali nak disuruh jahit manik..... Start dari kaki menjalar naik ke lutut.... (Ala2 design bunga lalang gitu)... Yelah masa tu memang minggu last puasa, mana sempat... manik pulak tuh dah nak dekat habis, takkan dengan puasa2 tuh nak pegi meredah Jalan TAR semata2 nak beli manik... Sure 'lepak' giler... Memandangkan my sis ni jenis selamba dengan mamat tuh... dia tak kuasa nak melayan... Seb baik mamat tu tak nangis sebab tak dapat pakai seluar ada manik... Okay, cukuplah tuh... salah satu pengalaman menarik yang boleh dikongsi dengan u all..

Baju pengantin nih I jahit bulan Sept. 2007, baru sekarang I upload. Sebenarnya I tak ingat I save gambar ni kat mana.... Bila dah jumpa nih.... I nak share dengan u all...So enjoy!!!!!!1







Quote:


Nonie = > Selagi nama manusia nonie.... Beraneka ragam kan?

Beauty&TheBeads => *kita pun ada pk cam tu gak*

Tasya => Gal, pls check your mail. Thanks.

Danish=> Alhamdulillah



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4007038.ip-198-27-81.net