Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 6-Jun-2008 09:55 Email | Share | Bookmark
CROSS BEADS STITCH - INTAN

 
 
 
Baju Kurung Pahang for my sis, Intan. Don’t play2.. Dia ni ustazah kat sekolah di Johor. Fuh!!! Vogue gilers ustazah nih... Baju dia banyak yang menghelap ghelip. Kalau dia malas nak jahit sendiri manik tuh, dia pass kat akak dia nilah...

Anyway Intan, kalau time mengajar tuh... body language esp. bahagian tangan tuh, kena lebih2 sikit… Hehehhehe, silap2 balik sekolah anak murid complaint kat parents, pening sebab mata melilau2 nak tengok manik kat baju ustazah masa kat sekolah tadi…

Kalau bawak gi kursus ke… promote2 ler… hehehhehehehe…






Quote:

Intan = > Ala... redah jek....

Mia = > Kena pakai 2 lembar benang. Masukkan 10-15 biji manik, dekat manik yang 15 tuh, Mia reverse jarum TETAPI masukkan ke dalam manik yang ke 14 atau yang ke 12 @ 13 sampai ke dasar tempat mula2 Mia cucuk jarum tadi. Jadilah macam yang Kak Nora buat tuh.... Selamat mencuba. ,


Ija => Terima kasih... Sakit mata....? Kadang2 sakit gak... nak2 kalau jahit di bawah sinarang cahaya lampu, silau maaa... Jahit manik satu2... cam manik tabur gak...

Glamstarz = > Terima kasih Glam...Mungkin dalam gambar nampak malap kot... I tak pandai sangat nak guna gadjet2 DG camera nih... Silap2 mau ku hempas jek camera tuh kalau tak paham2 nak guna.

Zura bling2 => Bling jangan tak bling...

Zue Ryn => Ryn, terima kasih. Cikgu Kak Nora kata, kalau kita selalu play around with the beads and sequins, daya creativity tuh akan datang sendiri... Kadang2 kak Nora pun refer kat magazine gak, cuma alter sini sikit, sana sikit... tu jea petuanya...

Java => Thanks.

Nor => Terima kasih sebab Nor minat nak belajar dengan design nih, cuma tak terfikir nak commercialize the theory, InsyaAllah, saya akan usahakan seperti yang Nor cadangkan...


Fan Collection => Thanks FC, Sure boleh, yang penting kena minat dan rajin. Surely, boleh siap dalam masa seminggu. Kalau nak jahit sendiri, boleh lagi nak pakai raya... Raya lama lagi... Common FC, you can do it... Go FC Go....

Asma => Hai Asma, I based kat KL. Kalau nak tempah, less than 2 months. Nak jahit tak lama, cuma kena queue, based on first come first serve basis... Kadang2 ada gak customer yang hantar awal, tapi dia sendiri dah bagi green light, kalau siap lambat pun x per, janji dapat pakai raya, so I boleh selit2kan, and pandai2 adjust.

Zai => Thanks Zai. I can't deny that, jahit manik nih sememangnya memerlukan kesabaran yang tinggi. Harga untuk this design I charge max RM180 per baju...

Jerangkung1919 => Tempahan raya masih open lagi. 1st come, 1st serve basis. Thanks.

Nor => InsyaAllah Nor, Nor punya pasal, Nora akan cuba siapkan seberapa segera yang boleh... Hns...Hnsss.... (Kena ambik oksigen dulu... ) Dah siap, Nora bagi tau Nor yea... Thanks Nor....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net