Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 1-Jul-2008 07:50 Email | Share | Bookmark
Sweet Charm Ida

 
 
 
Baju Raya Untuk Ida-

Dah siap dah baju Ida nih... Sulaman manik hanya dibuat di bahagian tangan baju kebayanya. Ida like something simple but sweet. Okay Ida cayang.... Sebenarnya nak jahit manik kat baju Ida nih, buat Nora terpaksa keluarkan the whole bunch of my beads and sequins, just to mix and match with the fabric colour. Macam2 colour Nora try letak atas kain... biar contra sikit dengan colour baju tuh... Finally, this is the outcome, yang Nora rasa memang betul2 contra dengan colour and corak baju Ida. So here my lady Ida... Separuh lega bila dah siapkan baju Ida, nak tunggu sepenuh hati lega, tunggu greenlight Ida jek... Kalau Ida suker... kiter lagi suker sebab dapat sukerkan hati Ida.... Last but not least Ida, thanks for your patience and selamat melaram di hari raya yang mulia nanti....
Quote:


Diana => [i]Yang.. at this point of time, memang tak sempat nak ajar buat bunga yang banyak2 tuh. Tapi apa yang boleh Diana buat, pls get the book of Pn. Rosita Jaafar, buku Sulaman Manik. Very useful sebab semua teknik yang Kak Nora buat tuh ada dalam buku dia. In fact, kalau Kak Nora luper, Kak Nora masih memerlukan bukunya sebagai rujukan.... Sebelum tidur pun, bukak buku dia...

Isyada => Skang nih kena speeding lebih sikit, nak kejaor deadline... bior siap cepat, hati pun lega... InsyaAllah, cdalam cepat2 tuh, kena jaga quality and finishing gak...

Beautynthebeads => Kak, akak suke eh... Ma kasih.. Pasal pricing tuh, I dah sent you an email. Nanti akak check ek!

CT => Yang, what is your email add?

Mummy3Angels => Untuk tempahan raya nih memang dah tutup. Actually, Kak Nora x berani nak ambik banyak2 sebab takut tak bleh commit. So, lebih baik, Kak Nora habiskan tempahan yang ada sekarang nih, kalau ada masa lagi nak jahit before raya, Kak Nora akan open balik.

Deq Nur => Thanks Deq Nur, awak punya design pun sweet2.... Thanks sebab sudi melawat my FP.

H & H Boutique => Thanks for dropping by and comments.

shukri sfawani => Thanks... for your comments and thanks for dropping by...

Eura => Thanks, since u dah pandai jahit manik sendiri, cuberlah jahit... dah siap, mesti puas hati... dapat melaram di pagi raya....

luna] => Thanks and good luck 2u2.

leenleen => You can go to her website, kat situ u boleh pilih buku mana yang u suka...http://www.ftimdc.com







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net