Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 8-Sep-2008 02:17 Email | Share | Bookmark
LAST FRIDAY WITH RJ AND MY BEADING BUDDIES.....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Akak dengan buku baru..

Seronok giler dapat buku baru sebabnya hasil karya akak yang ciput ada dalam buku nih...
RJ ajak I join her team for her new book project.
Wow!!! Bestnyer, rugi kalau tak join sebab I boleh dapat banyak ilmu. Bila dah join her class dapat pulak kawan2 baru yang berkongsi minat yang sama mcm...
Kak Sharidah, Kak June, Kak Fauzannee, Ros....
Dalam project nih, I dengan my sister, Lily ditugaskan menyiapkan seluar jeans dan sarung kusyen yang disulami benang, manik dan labuci.
Takdelah banyak mana jahit tapi disebabkan banyak committment, tu yang lambat siap, sampai kena sound dengan RJ..hehehehhe.. (yelah..yelah... don’t worry kak, janji tiba masanya, semua beresss... ).

Seminggu sekali I dengan Lily kena pergi class dia. Kalau esok nak pergi, malam tuh memang tak tidur sampai pukul 4 pagi.. I dengan Lily pulun jahit, sebab kalau tak siap... sendiri mau ingat aaa...
(nanti kena mbebel... bzz bzzzz... hehehehe, tu yang tak larat nak dengor...)

Walaupun busy, tapi memang seronok buat nih.
Frankly speaking, kalau diikutkan hati,memang tak larat, tapi sebab minat and nak timba ilmu, nak tak nak... buat jugak.
Bila dah siap hasil kerja tuh, pergh... leganyer. Dan lagi satu, credit for myself la kan sebab kalau tak jahit jeans tuh untuk projek RJ, memang confirm I tak buat for myself,
sebab mana nak siapkan baju2 orang, kerja2 kat office, and kerja2 kat rumah...
Dan yang penting, ilmu yang I dapat... Really helps me in getting more ideas for my beading works.

Last Friday, RJ invited those who have involved in her new book to have majlis berbuka puasa di Hotel Sheraton di samping memperkenalkan bukunya yang baru.
Adalah a few models yang cantik2 buat catwalk memperagakan baju2 yang penuh dengan sulaman benang,manik, labuci and kristal.
As we got the book from her, rasa seronok sangat.
Apa2pun... I feel happy and honored.
Thanks so much to Kak Rosita. I learnt so many things from her. Jasamu sentiasa di kenang.

Kat sini, I tunjuk sikit2 gambar sebagai kenangan abadi yang I akan ingat sampai bila2.



my Beading Sifu, Rosita Jaafar, and Lily with her posing maut...


myself and Rosita Jaafar


Sapa nih....???? .....


Myself, Hilmi, Lily and kakak2 komander, Kak Shidah, Kak June and her friend..


Dengan para model... Ulp... segannyer nak diri sebelah diaorang... once upon a time...


Myself and kakak2 komander yang berjiwa seni... (lily dengan I boleh tanya... Akak ni garang ker...? Mcm tak cayer diaorang nih Komander..nampak tak garang... hehee... belum cuber belum tau tawwww


Kak Fauzannee and Hilmi. Hilmi ni belajar jahit baju dengan RJ.


Lily... , adik I. *Actually I have another sister, Intan, pun minat jahit beads nih..* We have the same passion in beading works. Intan is in JB. Kalau dah berjumpa, memang borak pasal manik..manik..manik... takde menda lain... Hubby masing2 pun dah paham dengan pe'el kitaorang...


Lily, Myself and Sue.


The models.... (teringat zaman2 I dulu2 kala... huhuhu... )


Lily and myself....

Sekian saja, itu jek gambar2 yang boleh dikongsi bersama... Ni first time i publish muka I kat sini.. sebelum ni kalau bleh tak mau reveal... maluu.... Apa2 pun... enjoy the pictures yea.. I had so much fun with my beading cifu and buddies..

Gambar-gambar baju belum upload lagi... - masih in progress, Baju untuk Onnie...-


Quote:

Zura=> Yes Zura, go get it darling... Worth buying....

Ija=> Hari nih Tuesday, Ika akan pass kat ngko. Buku baru and RJ's signature.... Enjoy reading and viewing the pictures. Sure buku tu tak lekang dari tangan ko hari nih...

Glamstarz=> Belum sampai lagi kot.

Massrsha=> Engkau nih ada ada saja... Adik-adik2 dan kakak2, jangan terpedaya... Massrsha ni memang suke bergurau....
(Siapppppp ko Massrsha....Awas loh!!!)

Onnie/Sham=> Nasib baik awak suker... Okay kalau camtuh, malam nih dah boleh proceed yang lain... InsyaAllah, minggu depan siap... Nak kata muda tuh, idakler... yang sedang2 jek...

Kak Dina Waalaikumsalam Kak, Selamat Berpuasa...Sihat dan sibuk sikit. Hope u pun ok. Dah pakai ke baju tuh?
InsyaAllah, nanti I jumpa dia I sampaikan salam u. Kita sama2 bertuah sebab dapat ilmu dari RJ. Sis, U2 take care and Selamat Menyambut Hari Raya.

Zaifie @ XYfie=> U too, semoga bertambah rezeki dan sentiasa mendapat idea yang cantik2...
Thanks for your complement... Appreciate that so much...

Serina=> Thanks dear, InsyaAllah, mana tau, dia akan ke sana lagi, boleh u join and get to know her in person...

Farrah=> Terburai rahsia K.Nora. (sambil tersipu2 malu nak jawab message Farrah nih... Sedara akak nih, orang Gombak..). InsyaAllah, nanti Kak Nora datang Gombak, pakai baju SF eh.. suka ati la, nak belek ke, nak pegang ker... jangan sorang tarik sini, sorang tarik sana... melayang-layang pulak 'badan'ku yang ramping nih hah. Family gath... lambat...? jahit manik... ? tau takper...

Farrah=> Iyealah.. tahun nih turn Kak Nora di Johor. InsyaAllah, nantilah, bila datang Gombak, kak Nora pakai baju SF k.

BeautynTheBeads=> Kat Taman Sri Skudai dan Benut, Pontian. U orang Johor jugak kan?

Asmawati=> Thanks, sudi2lah datang selalu ke FP I, boleh tengok pattern2 kat sini, kalau nak cari idea...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net