Want your
own Fotopage?






 
Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 8-Oct-2008 04:05 Email | Share | Bookmark
BUKU - SULAMAN MANIK DAN LABUCI - TERBITAN TAHUN 2007

 
8 Oct 2008
Assalammualaikum,

BUKU SULAMAN MANIK DAN LABUCI - TERBITAN TAHUN 2007, is now available. Kepada sesiapa yang berminat, sila email. Pembayaran boleh dibuat melalui akaun MBB AC NO : 101208-206973 - NORA ABD RAHMAN

Harap maklum bahawa kos Pos Laju baru jek naik bulan October 2008 . Oleh itu, terdapat sedikit perubahan pada harga asal yea. (Harga yang dinyatakan di bawah adalah harga yang terkini).

Sekian, harap maklum.



24 Sept 2008
Sebenarnya I tak terfikir pun nak jual buku nih. Tapi disebabkan ada feedback dari viewer Nora Manik Fotopages, tu yang I terfikir why not I tolong promosikan buku nih. Sebab ada bertanya sama ada buku Sulaman Manik, Kristal dan Benang (warna purple) sesuai tak untuk orang yang memang tak ada asas menjahit langsung. Terima kasih atas feedback yang u all bagi.

Jadi kepada sesiapa yang memang langsung tak ada asas atau tau sikit2 tentang jahitan manik, u all boleh order buku nih dengan I. Sebab buku nih banyak tunjuk asas2 jahitan manik. Buku Sulaman Manik, Kristal dan Benang boleh dikatakan agak advance, sambungan dari buku Sulaman Manik dan Benang (first book) dan buku Sulaman Manik dan Labuci (2nd book). Antara asas jahitan sulaman yang terdapat dalam buku nih adalah seperti berikut:

1. Mula Menjahit
2. Jelujur Satu Manik
3. Jelujur 2 Manik
4. Tali Air
5. Beriring
6. Beriring 2 lapis
7. Simpulan Tocang
8. Daun Lintang Sebelah
9. Daun Lintang Dua belah
10. Daun Stem
11. Bunga Bintang
12. Tiga Serangkai
13. Bunga Lalang
14. Kudup Ros (Rose bud)
15. Ros Mekar
16. Jejurai / Manik Juntai
17. Buah Beri
18. Mutiara Berantai
19. Cendawan
20. Hybrid
21. Labuci Asas Bertindih Selapis
22. Labuci Asas Bertindih Dua Lapis
23. Deretan Labuci
24. Sisik Ikan Selapis
25. Sisik Ikan Dua Lapis
26. Sisik Ikan Tiga Lapis
27. Labuci Bersayap
28. Buckle Campuran
29. Labuci Bersayap
30. Bunga Dahlia
31. Bunga Cammelia
32. Bunga Rossete
33. Teratai
34. Daun labuci

FYI, design Shimmering Flora yang I buat selama nih semua adalah hasil kombinasi yang terdapat dalam buku nih. Kalau sesiapa yang berminat nak jahit sendiri SF, u all boleh dapatkan teknik2 jahitan dalam buku nih.

Kepada sesiapa yang berminat nak beli atau nak buat collection buku2 sulaman manik nih, boleh order dulu dengan I. InsyaAllah, penghantaran akan dilakukan selepas hari raya.

Harga seperti yang dinyatakan di bawah. :

Harga buku = RM39.90
Berat buku = 505 gm / sebuah


Caj penghantaran by Pos Laju

Semenanjung Malaysia
501 GM- 750 GM = RM7.00
1.001 KG– 1.250 KG = RM9.50

Sarawak
501 GM- 750 GM = RM10.00
1.001 KG– 1.250 KG = RM14.00

Sabah
501 GM- 750 GM = RM11.50
1.001 KG– 1.250 KG = RM16.50


Jadi kepada sesiapa yang berminat, sila tinggalkan nama, email dan quantity di entry ni.. supaya senang I nak buat quick reference. Thanks for your co-operation.



Quote:


Azlina, PNB=> Thanks sebab alert me on the pricing and terms of payment. Tentang nak belajar advance tu pun, I belum katam lagi... setakat basic tu boleh lah...

Marini=> Okay, noted with thanks.

Lily => Yea betul, baik siapkan sehari sebelum raya... kalau tak... Lu pikir aaa sendiri...

Aiza=> Boleh...

Rozamy=> Thanks Rozamy... Hope 2 hear again from u after raya...

Nezha=> Yup, memang lain... insyaAllah lepas raya dah ada stock, nanti u check my FP after raya yea... Thanks.

Nani=> Okay, after raya dah ada buku... pls check my FP nanti yea...

Pjan @ Fizan=> Thanks for your early payment. Kak Nora akan post after raya.

Zainon => Thanks, Semoga success selalu in your new business...

BnTB=> Thanks. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin... Tak balik Johor ke?


Norizano=> Thanks... Selamat Berhari Raya

Oren=> Harga buku RM39.90 and postage fee sekali (depends on where your location is). Jangan bayar dulu.. nanti kak Nora dah ada stock buku after raya, baru bank in okay? Akaun Maybank ada kat entry buku warna purple.... Apa2 hal, lepas raya Kak Nora akan announce in my FP pasal the availability of this book. Thanks.

Azmalinda=> Welcome to my FP Linda... Thanks for your comment. Linda, pls send email to me, I can send u my correspondence address k? Thanks.

Ros Kartinie=> Macam familiar jek nama nih... Ros Mail ehhh? Okay, kalau memang Ros Mail, aku reserve 1, BAIKKKKK punya untuk ngko...

Susan=> Thanks. Pls refer to the above.

Izzati=> Memula u bank in harga duit buku dan harga post Laju dalam acc. Maybank I. Bila dah bank in, let me know on the successful transaction di email I nora.beads@yahoo.com . Email me your address jugak untuk tujuan penghantaran. FYI, penghantaran buku by pos Laju akan dilakukan setiap hari, sebelum jam 4.00 petang.

Puan Misrah=> Thanks. Memang best pun buku nih... . InsyaAllah, buku ada dalam minggu kedua raya yea kak..

Diba=> Diba, jangan buat pembayaran dulu. Buku ada dalam 7hb Oktober. Thanks.

Zurie=> nanti check your email yea...

Umie=> Salam, nanti bila u dah bank in, let me know your address k. Thanks.

Nezha=> I dah received your payment. Buku2 tuh, InsyaAllah, hari ni hantar. Thanks. Selamat Hari Raya.

Azyanti=> Kalau bank in hari nih before 3 pm from Maybank, I akan postkan petang nih, insyaAllah, by tomorrow u will get the book, depends on where your location is. Once u dah bank in, pls email me your details, eg. successful transaction and your add (No. P.O Box please and your tel no.). Thanks.

Naz=> Okay, kalau dah bank in, email me your details tau. Thanks. Nanti dah ada buku, boleh lah u jahit sendiri,

Naz=>Untuk kelas manik dan labuci adalah... Benang belum lagi sebab akak belum katam...

Sally=> Thanks Sally for helping... dah start jahit belum..?

Fizan=> Lega dah terima... Anyway, Kak Nora jual... Lepas nih, bolehlah start projek blink2 awak yea... Baca sampai katam tau..

Zura=> Salam Aidilfitri Zura, Untuk class sulaman benang akak tak buat lagi sebab akak pun tak mahir lagi. InsyaAllah, class akan diusahakan selepas akak grad. yea..

Eena=> Terima kasih eena... Nanti soalan awak akan kak nora jawab in your email yea.

Suhana=> Thanks, u bank in amount harga buku (RM39.00 x 2) dan post laju (berat 500gm - 1 kg), e.g. kalau u kat Semenanjung, harga post laju = RM8.53. Penghantaran akan dilakukan pada hari esok, Rabu (15 Oct), so bolehlah bank in hari ni atau esok.

Wasya and Hazmaniran=> Ada... nanti kalau u all dah bank in, email kat Kak nora your add and tel no yea. thanks

Leena=> Boleh, Details u boleh refer keterangan di atas, cuma kalau u need to know further, pls call me okay...?

Dayu=> Received your payment. InsyaAllah, your book will be sent by today. Thanks for dropping by and support.

Salwa=> Masih ada stock lagi. Kalau u nak, u bank in dulu dalam acc MBB I, lepas tuh, u email or sms me your add and your payment details. Once I got your payment, kak Nora akan hantar buku tuh on the same day or the next day.

Adlina=> Ada... anytime, stock is always available. InsyaAllah... you only have to pay for the book price and Post Laju cost into my MBB account. Once I received your payment, I will post it to you immediately.

Adlina=>Ok, Adlina, thanks and selamat mencuba!

Sharifah=> Yes, the stock is still available.

Eayda=> Kalau u minat, insyaAllah, bila tengok buku, u dah boleh buat, tapi ianya akan mengambil masa untuk u faham cara yang pantas dan mudah bagi menyiapkan sesuatu rekaan. Lagi banyak u jahit, lagi banyak u akan discover tips and pengalaman dengan sendirinya. For those yang datang class kak Nora, I will share with them on some tips, cara mudah dan dapatkan finishing/quality jahitan yang cantik (e.g. cara mematikan simpulan benang agar manik tak mudah tertanggal etc.)

atieQa=> Yup, stok masih ada.

Ju=> Ok, will do.

Laila, Waniey & Irisya=> Yes as of todate, 19 Feb 2009, the books are still available. Sorry for late response.

Awie => Yes, buku masih ada lagi...

Salwa=> Yess, buku masih ada lagi... sapa nama student k.Nora tuh...? Pls send my regards to her k and thanks for her recommendation.

annes, mariana, aina, ms. yee & Che Norhani=> Stock buku2 masih ada lagi. Sila email ke nora.beads@yahoo, sekiranya u all berminat utk dapat buku2 tersebut. thanks.

Fazilah & Rabitah = > kalau dah buat pembayaran ke akaun MBB saya, sila maklumkan kepada saya supaya saya dapat menguruskan penghantaran buku2 tersebut ke alamat yang telah diberikan. Terima kasih.

Asmah=> Salam dek... Pembetulan... ni BUKAN buku saya, buku ni PN. ROZITA JAAFAR YANG PUNYA. Saya cuma TOLONG JUALKAN... kalau Asmah nak beli kedua2 buku nih. Harganya RM79.80 + RM 14.00 (Pos Laju) = RM93.80. Nanti pls bank in dalam akaun saya, insya Allah, kak Nora akan poskan kat awak mengikut alamat yang diberikan. Tqvm.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net