Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 3-Oct-2008 02:02 Email | Share | Bookmark
SHIMMERING FLORA - BABY AISYA

 
 
 
 
Last minute I siapkan design SF nih untuk my one and only daughter, Ain Nuraisya. Siap sehari sebelum menjelang hari raya. Baju untuk mama dia, memang tak sempat nak buat. InsyaAllah, malam raya ke dua ke....ke tiga ke... I buatlah untuk myself. Nanti dah siap, macam biasa I upload kat sini, for your viewing pleasure.

Mulanya nak buat simple, and tak tebal sangat untuk Aisya memandangkan usianya baru 1 tahun 3 bulan. Tapi bila dah siap… rasa cam tebal laks… nak bukak rasa macam malas. Biarlah... tak larat nak bukak2. Here it goes... Shimmering Flora for baby Aisya...Muahhhhkssss!!!!!!

Since baju raya tahun nih, theme colour is silver, so untuk SF Aisya, I purposely blend the beads /sequins with silver and black colour


Dangling Berry di bahagian leher


Manik Jurai yang simple di tangan.. Leka Aisya main dengan dangling berry tuh... . Jangan putus sudah... Penat mama tau...


Aisya ni kan..ala-ala boyish sikit coz she has 3 big bro before she was born. That's why masa mula2 nak pakai baju kurung nih, dia mula lah nak nangis... bila semua puji dia cantik... baru dia nak pakai... tu yang tersengih2 bila kena puji sikit...


Quote:

BNTB=> tulah dia, baju dia ngalahkan baju mama dia. Baju raya I memang sebiji manik pun takde uuuu... Caner tuh...? Salam Aidilfitri 2u2.. Maaf Zahir dan Batin. Sure best balik Ulu Tiram 'EK'? Mesti blink2 bagai?

Ryma=> Salam Aidilfitiri... Silakan... apa salahnye...

Ija=> Sama ker Ija ... muka Aisya muka cina, ikut MIL aku... aku nih muka 'javanese'

Glamstarz=> Mama dia biasa jek... baru terkial2 skang nak jahit manik kat baju sendiri....Nanti dah siap, I upload for viewing pleasure yeh..







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net