Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 7-Nov-2008 08:20 Email | Share | Bookmark
SUTERA BATIK - KAK ZURAIDA (1)

 
 
 
 
10 November 2008
Sutera batik yang dijahit manik di bahagian leher dan tangan.. Manakala di bahagian badan juga dibuat simple seperti yang diminta oleh kak Zuraida. Jangan terlalu overdo sehingga kecantikan dan keaslian batik dilitupi dengan sulaman manik dan juga takut berat manik dan labuci menyebabkan bajunya 'melayut'.








7 November 2008
Next turn would be Kak Zuraida's baju kurung. 2 pieces.
Baru work out untuk baju yang pertama dulu. Need to get her comment first before I can proceed further.


Gambar kiri : Bahagian Leher
Gambar kanan : Bahagian Badan

Quote:


1. Mira=> Thanks Mira, Alhamdulillah, Kak Zuraidah kata okay and I can proceed further. Semalam dah siap sambung balik jahit bahagian leher. Thanks Kak Zuraida.

2. Zai Manik=> Thanks Zai for your complement. Yup, I agree with you, hopefully the Kak Zuraida pun suker...

3. Mira=> Mira, cantik lah SF U. Tak sia-sia segala usaha yang Mira dah curahkan. Memang cantik... Cayalah...

4. Mira =>terima kasih... kak nora pun memula tak tau, jenuh dok pikiaq, inilah hasilnyer..

5. Izan=> Yea.. paham... memang (MANIKnya) yang cantik... Thanks Izan

6. Kak Fadzilah=> Thank you... Saya dah tengok gambar baju yang akak jahit... Bunga ros mekar tu memang mengancam...

7. Riehana=> Hehehe, ramai yang datang hampiri kak zuraidah... Jangan ada yang tersilap 'salam kaut' dengan Kak Zuraidah sudah!!!"
Opss baju u...? Yea... yea... coming.. coming... lepas nih memang baju u... Pada yang lain2 tuh... sabarr yea... Deadline lepas raya haji kann...? Kalau dapat siap cepat, boleh lah pakai melaram raya haji nanti...

8. Siti=> Salam Siti, Kak Nora memang suker bagi orang terjebak2 dengan manik nih.. takdelah feel sorang diri... . Ada geng, baru layan... ? Amacam... bestkan jahit manik? InsyaAllah, ada rezeki, kita jumpa, kalau pun bukan di dalam class, jumpa kat luar class...

9. Eiza=> Salam Eiza, Terima kasih... Dah beli buku RJ belum? Kalau tak paham, memang sah kena berguru.. (ohok! Ohok...! eh.. eh... tetiba laks terbatuk2...)

10. RozaManik => wahhh... boleh join kaum kerabat Noramanik nih... hehhehehe, jomla join next class...
Kak Nora singgah Blog awak, tapi bila nak leave comment, tak boleh... kenapa ntah... Anyway, cantik u punyer bebunga kasih...

11. Aisyah=> Your welcome. Okay, no problem... C U soon.

12. Mira Creations=> Thank you Mira. Nanti kak nora free kak nora singgah yea. Thanks for inviting.

13. Glamstarz=> Yessza... I sokong. Sayang kalau rosak kain sutera tuh... Dahlah mahal...

14. Mira=> xoxoxo Mana ada.... Masih perlu ditouch up lagi tag tuh...

15. Eiza=> Dah ada buku RJ tuh Eiza dah boleh pratikkan dulu serba sedikit, sekurang2nya dapat memahami teknik-teknik yg diperlukan dan seterusnya Eiza boleh attend kelas untuk lebih mantapkan lagi pengetahuan, terpulanglah sama ada nak attend kelas Kak Nora mau pun beaders yang lain


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net