Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 23-Nov-2008 16:24 Email | Share | Bookmark
AFTER CLASS SESSI 3/2008

Peserta-peserta 3/2008
 
Kenangan ni... one of the best memory
 
 
 
Alhamdulillah, class sessi3/2008 berjalan dengan lancar. Apa2pun, sebelum itu, saya ingin merakamkan ribuan terima kasih atas sokongan yang diberikan kepada saya dengan menghadiri kelas yang diadakan bagi mendalami ilmu sulaman manik labuci dan seterusnya kita berkongsi minat yang sama dalam dunia sulaman manik & labuci ini. Kehadiran Puan Rosita Jaafar yang sudi hadir pada sessi akhir pada petang itu bagi berkongsi pengalaman beliau, tips bagi mendapatkan teknik sulaman yang ringkas dan menarik dan juga panduan mengenai pilihan warna2 manik dan labuci juga amatlah dihargai dan sentiasa dihargai. Sokongan yang diberikan kepada saya secara tak langsung memberi peluang kepada peserta2 mengenali RJ dengan lebih dekat lagi, berinteraksi secara langsung bagi mendapatkan tips2 dan seterusnya mendapatkan autograph pada buku2 RJ yang dimiliki oleh para peserta.

Terima kasih juga kepada peserta yang datang dari sekitar Lembah Kelang, Shah Alam mahupun dari Negeri 9. Hmm... peserta saya paling muda sekali, berumur 15 tahun yang datang dari N9. (Tahniah pada adik @ Kak Ngah yea, dapat cabutan bertuah... begitu juga pada Kak Ida dari Shah Alam.

Pada mulanya para peserta sessi kali ini, agak reserved sikit, mungkin sebab nak concentrate, atau malu2, namun akhirnya terserlah juga keriuhan dengan gelak ketawa yang secara tak sengaja dimulakan oleh Hazmaniran. Dek kerana ketekunan menyulam manik dan labuci, bukannya sekali malah dua kali berlaku kejadian Has terjahit tudungnya sekali. Cayolah Has... sure lepas nih, memang SAH, terus buat bisness sulaman manik di tudung.

Seperti biasa, ini adalah gambar2 aktiviti yang dirakamkan pada sessi 3/2008 untuk dikongsi bersama.




Photo session - class combination (a few of students from 1st batch) n 3rd batch









Quote:

1. As=> Thanks for your comment. Best u nih… Ms. Sporting…

2. DK=> Memang Best kalau RJ datang, banyak tips boleh dishare bersama…Next class belum decide lagi tarikhnya.

3. Mira=> Thanks to Mira, Izan, Nonie and Aisyah sebab sudi datang pada sessi kali ini. Tak sia2 u all datang, banyak tips boleh dapat. Izan siap bawak videocam lagi... Bestlah u all nih.. Thanks for your endless support!!!

4. Kak Ida=> Thanks 2u2 kak Ida. Best dapat kawan2 baru yang ada minat jahit manik nih... Boleh tukar2 idea. Tahniah yea kak, dapat sampel jahitan Lily atas cabutan bertuah tuh... Nasib baik akak patah balik ambil barang2 akak yang tertinggal, kalau tak mau tak tidur malam ari tuh...

5. Azreen=> Reen merupakan salah satu dari participants yang memang zero knowledge, tak pernah jahit manik. (siap berlumba salin2 nota dgn As). Tapi siapa sangka kerja tangan Reen memang teliti, terserlah jua bakat Reen akhirnya. Begitu jugak participants yang zero knowledge yang terlebih dahulu attend class Kak Nora, based on their feedback, sekarang nih, tengah siapkan design Shimmering Flora dan design lain2 untuk diri sendiri. I am very proud of u and the rest.

6. Lyn=> Yeszza, thanks Lyn. Do keep in touch with others too. Dah tau teknik menjahit, senang kan. Lyn memang tekun ari tuh, walaupun memang nampak ’kezeroan’ knowledge Lyn dalam sulaman manik dan labuci, tapi syabas, Lyn tak malu bertanya... Berjaya Lyn siapkan 21 teknik jahitan asas dan teknik nak buat SF.

7. Onnie=> Salam Onnie, wah2 bergaya sungguh Onnie and family masa raya tuh (kak Nora dah singgah and tinggal jejak kat FP Onnie). InsyaAllah, ada rezeki, mehlah hantar kat Kak Nora lagi, tapi kenala tempah awal kalau nak pakai raya, nanti takut tak sempat... Echa ada sampaikan pesan kak Nora tak…

8. Sally=> Thanks sebab selalu handet (camno nak pronounce tuh?) FP kak Nora. Rajin2lah datang selalu FP Kak Nora. InsyaAllah, kalau ada kelapangan, kak Nora akan merayap FP Support Beaders Kak Nora satu persatu... Kalau nak mintak suruh komen bagai, email me to notify. Boleh? Nanti taklah tertunggu2..

9. Dayang=> InsyaAllah, kalau ada class, kak nora bagi tau. Boleh tengok baju awak gak... Keep on beading gal..

10. Izan=> Izan, nanti I will let u know. Tunggu kata putus dari RJ yea. Kebetulan sama birthday kan...

11. Balkis=> Okay Balkis, kak Nora dah linkkan awak punya FP. Cantiklah jahitan yjang awak Bolehlah kak Nora menuntut ilmu dengan Balkis pulak...

12. Ida=> Thanks, that is what I want... Hopefully the money that u have spent is really worth. InsyaAllah, lepas nih makin banyak tempahan, dah pulang modal kannnn....

13. Wan=> Salam Wan... Thanks for visiting my FP and thanks for yr complement. Comelah, join my class... InsyaAllah, kalau ada rezeki, kita jumpa jugak satu hari nanti kan.....

14. Tny=> Welcome to my FP. Thanks for tinggalkan jejak..

15. Mar=> Boleh, tapi nak tempah kena book awal2, kalau tak memang takut tak sempat....

16. Faizal=> Alhamdulillah, ramai yang sudi singgah utk sama-sama berkongsi minat

17. Nezha43=> Insya-Allah, Kak Nora will inform you and others who interested to join my class

18. Rozita=> Yup, sila kan . Anyway, nice beading works but I couldn't leave any comments on yr blog, don't know why sebab ada certain blog boleh leave comments, others don't

Iffa Rasyfa=> Hi Iffa, Alhamdulillah. Kalau ada kesempatan dan sudi, boleh lah join next class kak nora. Thanks for your comment



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net