Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 17-Dec-2008 15:06 Email | Share | Bookmark
MANIK TABUR - RIEHANA

 
 
17 Dec. 2008

Alhamdulillah, akhirnya siap jugak baju Riehana seperti yang dijanjikan. Memang marathon... 1 lengan siap 1 hari. For those yang pernah buat manik tabur, hanya mereka sahaja yang memahaminya. Last Friday dah deliver to her but only today i managed to update. Buzy.....

Bestnya, segala penat lelah berbaloi bila Riehana really likes with the outcome. Thanks again to her.



4 Dec. 2008
2nd baju of Riehana which is still in progress. Anyhow, need to stop first for some reasons and glad to have BIG YES from Riehana. InsyaAllah, her baju will be ready by next week.

Just to share some pictures of Riehana's baju. Riehana wish to have taburan manik untuk disuaipadan di baju kurungnya. Memandangkan corak baju ini juga merupakan corak abstract, bagai percikan warna, jadi agar tidak lari dari citarasa asal Riehana yang inginkan Manik Tabur, saya hanya menyesuaipadankan aturan manik-manik ini agar nampak seiringan dengan corak baju Riehana.

Thanks to Riehana. Sumbangan idea dan sincere comment sentiasa dihargai.....



Quote:


1. Kak Fadzilah@Kak Jai=> Mau seminggu lebih nak siapkan manik tabur nih... Terima kasih for your complement

2. Wansya= Thanks Sya, I have visited your FP. Nice beading work. esp. on your Taman Negara (if I'm not mistaken)

3. Nanie=> Kalau Nanie nak nangis tengok taburan manik2 tuh, Kak Nora ni nak nangis siapkan design manik tabur... Kalaulah boleh sub... dah lama sub... . No lah... just kidding... Apa2pun, thanks Nanie...

4. Mira=> Thanks Mira... Skang nih tengah dalam proses nak siapkan bahagian tangan laks... (Khas untuk Mira sorang... Setakat 1 inci... apa kes... lainlah orang tuh nak kena jahit 2 inci... , Good Luck Bebeh!!!!)

5. Izan=> Tergelak kak Nora baca Izan punya comment... Takpe Izan, yang penting, bila kita jahit, jangan kita syiok sendiri... nanti bila kita syiok sensorang, tuan baju pulak yang tak syiok, sapa yang susah.... kita jugak kan...

6. Mira-Creations=> InsyaAllah... Yang penting, enjoy your holiday.

7. Riehana=> Bestnya... Lega hati I bila u dah dapat baju last Friday and satisfied with my beadingworks. Mesti makin 'beraura' u hari Ahad nih nanti. Selamat mengayakan baju ni yea..

8. Nursyazhwathul=> W'salam, baik, Alhamdulillah, ya, InsyaAllah, kalau ada rezeki I, sampai lah kat sana. Dan sememangnya ada niat utk ke sana tahun 2009 bagi berkongsi ilmu dgn orang-orang Sabah dan Sarawak pula, cuma tak confirm lagi bila. Anyway, whatever it is, will certainly infom u. Terima kasih sbb singgah di sini ya.

8. Nidabeads=> InsyaAllah, kalau ada kesempatan lagi, I will visit your FP yea. Thanks for coming to my FP anyway.

9. Zura=> Thanks Zura... Memang tak dinafikan... manik tabur nih tersangaatlah penatnya... Rasanya macam dah banyak kutaburkan manik...tapi kenapa tak siap2...

10. Aisya=> Thanks Aisya... InsyaAllah, jumpa kat kampung... nanti kita 'kenduri' manik kat kg yea.... Kak Mai, Intan, Lily, Aisya dan Ika... (Gilo..., tak habis2 dengan manik....!!!). Mesti masing2 balik kg ni sorang2 bawak tool box tu hah...

11. Glamstarz=> Hu hu hu... Berpinor mata nih sebenarnya nak siapkan... Ni semua angkara nak kejor dateline... Takut terbabas!!!!

12. Kak Fadzilah=> Thanks Kak Ila. Sebenarnya gambar tu baru jek masukkan. Saya pun baru perasan ingatkan dah attached tapi sebenarnya belum lagi attached. Manik tu single, tak combine 2,3 manik sekaligus.. Memang jenuh... Kalau nak cepat siap, combinelah 2 atau 2 manik... tapi macamana pun, saya suka tengok single manik... nampak lagi kemas dan comel.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net