Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 5-Dec-2008 17:19 Email | Share | Bookmark
SHIMMERING FLORA - PUTRI MAYA

 
 
 
SF in the house!!!!

Entry kali ini memuatkan baju kepunyaan Putri Maya yang inginkan sentuhan SF untuk dipakai pada hari Raya Aidiladha. Hampir 2 bulan bajunya ditangan saya. Namun syukur alhamdulillah, janji yang dimeterai dapat dilunaskan. Warna baju yang ceria membuatkan saya menggunakan jalinan warna manik dan labuci yang berwarna warni. Melihatkan potongan pinggang baju yang ramping, hmmm.. "tentu orangnya memang kecil molek". Memandangkan kesuntukan masa dan bimbang berlakunya "human error" (kalau menggunakan perkhidmatan courier) di kala akhir menyambut hari raya AidilAdha, maka janjitemu diatur pada 5 Dec 08 untuk menyerahkann baju Maya. Bagai dikata... Puteri Maya memang alahai... kecil molek dan bergaya orangnya...

Kata Maya sewaktu mula ingin menempah bajunya... dia berkenan dengan SF Meabadi...
(Thanks to Meabadi, secara tak langsung Meabadi telah ramai memperkenalkan rakan2nya tentang 'kewujudan' Nora Manik..) Semoga rezeki Me bertambah murah hendakNya...Amin


Nak jahit tak lama, tapi disebabkan giliran menunggu yang menuntut masa yang lama barulah sampai giliran Maya. Baju yang akan datang juga merupakan peminat Shimmering Flora... Roslina Abdullah Mawlana.







Quote:

1. Sally=> Sally kalau camtuh, awak kena start dulu pakai SF kat sana... Jadi macam trend setter kat sana... mana tau, lama2 diaorang pun terikut2 jugak... Kat area sini, setakat daun setem, iring & tocang diaorang dah kurang minat. Macam my friend said, setakat manik beriring single layer, diaorang dah tak pandang... (boleh gitu??). Apa2pun, citarasa orang berbeza2... ada yang suker heavy deisgn, and even yang ringkas2 pun masih ada yang minat... Jadi kalau customer nak design tuh, kitapun kenalah akur dengan citarasa dia kanh...?

2. Izan=> Sapa kata tak boleh lawan... Sure boleh punya... Silap2 kiter tiru design Izan bila kiter dah ketandusan idea... Nak tempah, errr.. boleh tunggu ker.. bulan 2 onwards... Harga..??? (Hep... tu kena citer belakang tabir...)

3. Wansya => Terima kasih

4. Roslina=> Selamat Hari Raya Aidiladha. Sorry Ros, typo error, (thanks sebab alert kak Nora). Anyway, InsyaAllah, your turn will be next, right after Kak Nora habiskan sikit lagi baju Riehana. Thanks for your patience.

5. Sally=> Thanks Sally, nanti kak Nora singgah rumah awak yea...

6. Ija=> Thanks...

7. Kak Nani=> Terima kasih kak... Tak kisah kak Nani, curi2 masa janji siap satu SF untuk kak Nani. Ada sorang student saya yang langsung tak pernah pegang jarum, dah siap dah satu SF untuk dirinya. Semalam beraya sakan kawan kita tuh... Tahniah... suker kak Nora...

8. Lily=> Hah, go jangan tak go, jangan "touch n go" udah he he he

9. Nida bead=> U r welcome, thanks for choosing my FP as one of your references. Keep on beading ya.

10.Mira=> yup, apa salahnya




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net