Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-Jan-2009 06:05 Email | Share | Bookmark
FIRST PROJECT

 
First time I jahit manik kat tudung. So memang takde idea...Lama jugaklah terperap dalam simpanan. Jadi inilah hasilnya... I ciplak sikit ala-ala crown yang biasanya pengantin pakai. I tak sempat nak ambil gambar, so bila kak Intan pakai, I terus snap gambar tudung ini untuk dimuatkan ke dalam FP untuk dikongsi bersama.



Quote:

1. Aisya=> thank you... memang ada ala2 BP.

2. Ija=> Lawo ke? Alhamdulillah...

3. Sally=> Sally, tu dia sampai 6 helai tudung Ikin? Manyaknye...
Nak jadi lanun...?? Jom..kita jalan...jalan... jadi lanun (kena nyanyi sikit cam lagu JJCM).

4. Lily=> Lily, kalau aku dok teringat kisah nih, mesti aku tawer sorang2... tapi yang pasti memang bukan kepala Abang Bob... Bak kata abang Bob... Mati hidup semula pun dia tak hingin nak tolong aku menggayakan tudung niih...

5. Jue=> Yes, manik jepun memang berkualiti, kalau nak tanya pasal branding MIYUKI ker... Matsuno ker... I tak expert... takut salah jawab...sila tanya pada Kak Zai Manik... (kak Nora memang pakai Miyuki jugak).

6. Faheem=> Salam perkenalan Faheem, I dah tinggal jejak kat FP u... Nice beadingworks!!

7. Kak Liza=> Kak Liza, buatlah... sambil tunggu lauk/kuih muih masak... boleh jahit.... Kalau Nora pulak, Nora tak suka buat kat owning.. nora prefer buat macam atas kepala macam cekak rambut... InsyaAllah, tunggu my next project... Nak try buat yang ala2... lagi sweet and simple sangat...

8. Ayen=> Ayen, check your email yea.

9. Anggerik=> Salam, InsyaAllah, ada rezeki, kita jumpa kan..

10. Aida=> Waalaikumsalam, takper memula memang biasa jahit simple2.. lelama mesti dah boleh upgrade design tu nanti. I pun dulu start dengan simple2 jek... Bila tengok balik, alahai syian I... ntah hapa2, siap dalam lengan baju pun i jahit .. Ikut ajaran sesat mana ntah... (main bedal jek jahit). Dulu mana ada class2 jahit manik nih yang macam skarang nih..kat mana2 suma dah ada ... Kalau ada pun, mmg I tak mampu nak ikut.






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net