Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 6-Apr-2009 07:26 Email | Share | Bookmark
MAJLIS MAKAN MALAM FTIMdc

Para peserta mendengar taklimat
 
 
 
Para AJK
Lily, myself, my bonda & Ana
Ana, Lily, myself, Intan & my bonda
Para AJK
Tempat ke 2- Kategori Busana - Pn. Intan
RJ bersama Alif & anak2 buahnya
Fashion Show -Hasil tangan RJ
Fashion Show - Hasil tangan Lily
Tempat pertama Kategori Busana - Ain
Tempat ke 3 Kategori Busana - Pn. Bahayu
Para pemenang Kategori Busana
Intan, my mum and RJ's mum
Aizan & myself
Lily, Izan Beauty and my self, tudung Beauty menjadi pujaan hati
myself & Farihah Glamstraz
Nora, RJ & Lin
Nora with her award & RJ
Fidah, kak izan72, farihah glamstarz, umi pepari
kak Izan, Lily, Kak Sheeda, Nora, Kak Eta & Balkis
Lily, Fidah & Nora
Nora & Kak Izan
Fashion Show - Nora with her own collection
Nora and Dayang - Pemenang Pakaian Anggun
Nora & Kak Dzilazee
Inilah dia Cikgu Diana yang glamour tuh...
Nora and Zai ButterlyBeads
Nora and Kak Rozabeads
Lily, Kak Sheeda, Nora, Zai & Balkis
Kak Atina@Anggerik, Nora & Lily
Assalammualaikum

Alhamdulillah, majlis yang telah diadakan berjalan dengan lancar. Leganya hati bila majlis dah berakhir. InsyaAllah, dapatlah ‘bernafas’ dan hidup kembali normal setelah berakhirnya satu episode kejar mengejar deadline untuk event yang telah diadakan. Namun adegan kejar mengejar baju-baju pelanggan yang setia menanti akan tetap dilaksanakan seperti biasa.

Banyaknya cerita yang nak dikongsi bersama. Tak tau nak start yang mana dulu. Semuanya seronok belaka especially dapat berkumpul dengan most of the beaders yang sudi meluangkan masa menghadiri majlis yang julung kalinya diadakan anjuran Principal FTIMdc, Pn. Rozita Jaafar.

Thank you to all the participants atas penyertaan pertandingan Piala Manik Labuci FTIMdc 2009. Tahniah kepada semua peserta atas pengorbanan semangat, penat lelah, tak cukup tidur, wang ringgit atas hasil usaha u all. Rasa bangga sangat sebab berada dalam kelompok u all yang memang mempunyai minat yang mendalam dalam bidang sulaman manik labuci. Tahniah kepada Ain, Intan, Bahayu, Zainora dan Faizah atas kejayaan yang diraih. Namun bagi mereka yang tidak bernasib baik, jangan putus asa, insyaAllah, semoga pengalaman yang diperolehi pada malam itu dapat membantu anda dalam menghasilkan sulaman yang lebih menarik pada masa yang akan datang.

Terima kasih juga kepada FTIM atas anugerah yang saya perolehi “ The Best Personal Distributor”. Alhamdulillah dan kiranya itu satu kejutan buat saya kerana nama saya disebut ketika sibuk bersama AJK Lily & Lin dalam menyedia dan menyusun hadiah untuk disampaikan kepara pemenang. Memang tidak diduga kerana pada awalnya saya sekadar ingin menolong para peminat buku2 RJ yang ingin mendapatkan buku-bukunya dengan lebih mudah dan cepat. Jadi kepada anda yang pernah membeli buku2 RJ dengan saya, terima kasih atas sokongan anda semua. Saya memang tak menduga sehingga diberi penghargaan dari Pn. RJ.

Malam tuh ramai beaders yang datang, dapat juga beramah mesra buat seketika dan saya sebenarnya agak ‘envy’ dengan beaders yang berada di bawah kerana dapat berkumpul satu meja dan berkongsi cerita. Nampaknya saya sering ketinggalan cerita2, pengalaman lucu yang mereka kongsi bersama. Antara beaders yang saya sempat berkenalan pada malam itu terdiri daripada beaders2 yang aktif di alam cyber seperti berikut:-

1. Kak Fadzillah – http://dzilazee.fotopages.com
2. Kak Izan Bangi - http://izan72.fotopages.com
3. Kak Izan Beauty - http://beautynthebeads.fotopages.com
4. ZaiManik - http://zaimanik.fotopages.com
5. Kak Mosheeda - http://eedamanik.blogspot.com
6. Kak Eta - http://rozabeads.blogspot.com
7. Zai - http://butterflybeads.blogspot.com
8. Balkis - http://annural.fotopages.com
9. Dayang . Tahniah sebab memenangi Anugerah Pakaian Anggun - http://dsinkinchan.fotopages.com
10. Zura Bling Bling - http://b2bead.blogspot.com
11. Farihah Glamstar – http://glamstarz.fotopages.com
12. Umi Pepari - http://peparidsign.fotopages.com
13. Aiza - http://www.larrabeadslover.blogspot.com
14. Diana - http://diana07.fotopages.com
15. Kak CT Bangi - http://seatea.fotopages.com
16. Ija - http://manikmanik.fotopages.com
17. Hasnida- http://nidabead.fotopages.com
18. Linda - http://linda2902.fotopages.com
19. Anggerik62 - http://anggerik62.fotopages.com
20. Yananona - http://yananona.fotopages.com
21. Zamilah - http://sweetbeads.fotopages.com
22. Zai - Winner Kategori Panorama - http://www.dzcreative.blogspot.com
23. Ayu - 3rd Place, Kategori Busana - http://www.debeads.blogspot.com

Tulis panjang2 pun kalau tiada disusuli gambar2 pada malam itu tak best jugakkan. Kepada mereka yang hadir pada malam itu, terima kasih tidak terhingga. Semoga anda berpuas hati. Sekiranya terdapat kekurangan dan kesilapan dari pihak kami, salam kemaafan kami pohonkan dan insyaAllah, kami akan memperbaiki segala kelemahan bagi menjayakan majlis akan datang dengan lebih gemilang.

p/s: orang tanya saya sapa make - upkan saya and model. Okay... Malam tuh, make up artis adalah Kak Naza and the geng. Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan hasil tangan mereka, sila layari http://sentuhanderina.fotopages.com


Quote:


1. Kak Izan Beauty=> Tq kak Izan... Ooo... tokeh tudung ngelat ehhh tak pakai tudung buatan sendiri.. Apapun, ramai dah menanyakan tudung beauty akak tuh, termasuklah para hakim kita yang bijaksana...
Ala Kak saya ni memang jarang-jarang make up. Bukan sebab saya yang lawa, tapi sentuhan Kak Naza dari SentuhanDerina yang menjadi.. Hahaha, penat saya senyum simpul kat kawan2 yang datang, suma tak cam saya termasuklah RJ n hubby saya, kuang...kuang...kuang... Bila dah dengar suara saya, baru perasan... Laaa... Nora rupanya...

2. Aiza=> Aiza, tq for coming. Sebenarnya kak nora dan AJK lain cuma menurut perintah jek, selebihnya idea dari Rn. RJ kita. Secara x langsung, RJ telah merealisasikan perjumpaan kita secara 'live'kan... Best dpt jumpa u all.

3. Kak Izan=> Kak Izan, jangan lah tak masuk... Saya dah 'bagi' nama akak kat RJ untuk pertandingan tahun depan.... Sesiapa yang tak dapat tempat 1,2, 3 tuh, 'wajib' masuk tahun depan k...
p/s: jangan risau, kalau jadi, event buat bulan April... tempahan raya cina bulan 2 ma.... Banyak masa lo.... (Ampun kak izan... gurau jek...!!!!)

4. Zura=> Thanks Zura, Nice to hear that. Saya dan AJK hanya menurut perintah, yang utamanya kena bagi credit kat RJ. It was from her idea. InsyaAllah, kalau tahun depan ada lagi event macam nih, u kena stay sampai habis yea...

5. Liana@Yana nona=> TQ. Kalau tak kerana Kak Naza and her team, memang pucat lesi jeklah muka kak nora nih... Tadi baru first time kak Nora masuk FP awak and bila tengok baju pertandingan, baru teringat... your full name is Liana. Cantik baju u cuma mungkin belum ada rezeki. tahun depan cuba lg yea....

6. Dayang=> Awak pun tak de kurangnyakan... Masakan tidak Piala Pakaian Anggun dalam genggaman Dayang.... Tahniah 2u2... Bravo Dayang....
Bab tak puas hati tuh... Anggap jek semua tu sekadar gurauan... Keputusan pengadil memang muktamad dan dah memang ditakdirkan, u have been selected to get the award malam tuh kan... Siapalah kita nak mempertikaikan rezeki yang telah ditetapkan... Kak Nora pun cakap untuk diri Kak Nora sendiri... sebab kadangkala kita ni mudah lupa... kan...?

7. Kak Nani=> Next year boleh join pulak yea.... . Tengok gambar tak serupa maaa... Feeling tu lain.... Boleh kami semua kenal kak Nani pulak...

8. Norijai=> InsyaAllah.....

9. Dana=> Tahun depan kalau ada lagi event nih, make sure u pegi tau... Boleh kita tambah kenalan among peminat BE.

10. Imass=> Terima kasih.. Insyaallah, nanti saya sampaikan salam Imass yea. Next year kalau ada event nih bolehlah pergi yea... Boleh tambah kenalan...

11. Littlestars=> Syiok jumpa kawan2 yang kongsi hobby yang sama. Senang nak borak topic yang sama... Taklah kekok bila nak berbual kan...

12. Fitriza=> Alhamdulillah, terima kasih...

13. Zai=> Wah... dia datang dengan hubby... mana ada chance nak huhuha dengan geng lain. Thank you for everything Zai... Tahun depan ko pulak masuk bertanding yek...!! Manik tak yah susah2 nak cari... semua in stock, pilih jek yang mana berkenan nak pakai utk baju pertandingan... Rugi tak bergambar dengan ko... Kalau tak boleh kawan2 diluar sana tau... mana satu ZaiManik...

14. AnggerikRimba=> Syukur Alhamdulillah, terima kasih. Tahun depan kalau ada event mcm ni lagi... Awak join k? best.. hapenning taw...

15. Kak Sheeda Tima kasih kak. Akak baik akak masuk bertanding... nanti akak kena tinggal sensorang kat meja tuh.. sebab kita suma babai akak dari atas pentas...

16. Sue= Selamat berkenalan....

17. Sally Terima kasih Sally. Sally, insyaAllah, be tough... insyaAllah, semoga rezeki berlipat ganda selepas apa yang berlaku.

18. Yana=> Hish.. ada ker...? tu segmen lain la yang...

19. Ija=> Jomm....

20. Ayu=> Ayu tahniah, rezeki awak malam tuh... Heehehe... janganlah panggil saya kak.. Panggil Nora jek... sama umur maa.... bulan jek lain... Apa2pun... happy belated besday n tahniah lagi sekali. Opss... beaders lain sibuk tanyak pasal sama ada champion2 kita malam tuh ada blog or FP. Dia orang nak serbu 'rumah' u...
Intan and faizah (naib juara) I tak sure, hopefully kalau diaorang membaca, diaorang boleh bagi website masing2, (nak call, tak sempat2)...Ain (champion) dia baru nak buat rasanya.

21. Cikgu Diana=> don't worry, mungkin dilain kesempatan k...

22. Anggerik Rimba=> InsyaAllah, kita jumpa next year k...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net