Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 27-Apr-2009 04:44 Email | Share | Bookmark
LADIES DAY OUT

Kesian... sampai senget2 bahu bawak pot luck
Kak Izan with her twister
Sukanya dia dah sampai...
Kepala comel anak Kak Izan72 enter frame laks...
Kak Sheeda, Kis (sukanya pengantin nih), kak Izan72
Kak Izan, berenti jap pegang senduk tuh, meh ambik gambar
Kak Izan Beauty sibuk mengerjakan twister dengan aisnya
Pot luck yang dibawa...
ceh... sembunyi belakang pokok. Takut orang mintak resepi...
Gigih kak, jangan tak gigih
Ija Manik pas mangkuk kat sorang2..
Best ooo... Ija bawak mak and adik2 dia..
Sorry gambar makanan jauh... nak close up mintak Kak Izan
Ija lagi... sibuk pas air mineral kat sorang2.. AJK Air & jajan
Masing2 dah kenyang, makanan banyak lagi....
Umi ambik gambar Ija gayakan tudung Dato CT
"Eh.. salah lah Ija, camno ko pakai nih.."
"Pakai cam nih lahhhhh"
Kak Izan with her camera 'cap ayam'
kak Izan beauty nak kiss Ija ehhh...
Beaders and kids..
Baik punya posing, nasib baik tak putus jambatan tuh..
Perjumpaan antara beaders nih telah lama dirancang semenjak tahun lepas. Mastermindnya tak lain tak bukan, Kak Izan Beauty. Memandangkan ramai yang tak dapat hadir maka perjumpaan tersebut tidak dapat diteruskan.

Namun selepas beberapa siri perjumpaan secara rasmi mahupun tidak diadakan… (di antaranya jumpa semasa kelas, nak beli manik..dan perjumpaan semasa dinner yang dianjurkan oleh FTIM), maka ada di antara kami yang bersepakat untuk mengadakan “Ladies Day Out”. Tujuan hanya satu, saja suka-suka sambil dapat mengeratkan lagi sillaturrahim antara kami.

Buat permulaan hanya 9 orang iaitu Kak Mosheeda with kids, Kak Dzila with daughter, Kak Izan Beauty, Umi Pepari, Balkis, Ija Manik with mum and siblings, Kak Izan72 with kids, and myself and kids and, Rosita Jaafar and EJay yang hadir. Thanks to RJ sebab sudi datang walaupun pada hari itu beliau sibuk mempromosikan buku2nya di PWTC sempena Pesta Buku.

Pada mereka yang tidak dapat hadir spt. Lily, Kak Eyta Rozabeads, Zai Butterfly beads, Zai Manik, Glamstarz, Dayang..dan juga kepada beaders lain, InsyaAllah, panjang umur kita buat 2nd round Ladies Day Out yea. Insyaallah perjumpaan kali ke dua akan diadakan sebelum bermulanya bulan puasa... Jangan rasa terkilan dan sebagainya. Biarlah kami merealisasikan dulu plan yang telah lama dirancang ini menjadi kenyataan. Nanti kalau banyak sangat plan, takut tak jadi umpama kata pepatah "Hot Hot Chicken Shit"

Hari Sabtu lepas (25 April. 2009), buat pertama kalinya kami berkumpul secara santai, bersama beaders di Taman Tasik Cempaka Bangi, Kak Izan72 yang menjadi host. Memang best... masing2 dengan membawa pot luck yang sungguh lazat..

Quote:

1. Kak Dzila=> Yea... Gambar kat kamera saya tak banyak sangat, nanti kita skodeng kat FP geng lain k... tak sabar nak tunggu korang update FP korang

2. Kak Izan BnB=> A'ah ek.. talking about Ija... Licin, gebu pipi dia...
betul..betul... betul... dia saja jek tu Kak Izan.. nak bagi kita jeles.. . Ija... air satu...

3. Dayang & Angah Sue=> InsyaAllah, next gathering kita join yea. Pls join the group kalau kita buat announcement later yea.

4. Ija=> Sporting mak Ija nak ikut join the beaders. Next time boleh join lagi...

5. Zura=> Ala, Zura jangan lah kecik hati... Next outing, u join us taw!!!

6. Diana=> InsyaAllah, nanti next round u join k...

7. Zai=> Jom... kalau Zai dgn Kak Eta ada masa hari tuh, lagi best...

8. Umie=> Boleh, apa salahnya, tunggukan bila kami buat announcement yek.

9. Zai dCreative=> Yes, Zai, next time join yea.

10. Kak Erra=> Jom kak...!!! Kita jumpa next round yea...

11. Annural=> Sabor Kis... ke tak sabor nak tunggu 31st May... tet... tet... tet...!!! Selamat Pengantin Baru sis!!!!

12. AntB=> Jom... tunggu iklan kat FP beaders @ Cik Kiah2 lain yea.

13. Nida=> Whopsss!!! silap tarikh.. thanks sebab alert me. Yup.. pasal baju tuh, I memang dah dapat last Wed nite. tapi tak sempat lagi nak jumpa u sebab last week tergesa2 nak balik kg. Kita jumpa dalam this week yea. Apa2 nanti u call, kita jumpa. Small matter, tak de nyusahkan pun... kitakan setaman...

14. Kak Siti=> Kak, jom kita join next round taw!!!!

15. Kak Sheeda=> Kak, nak order kek coklat tu akhir bulan nih boleh... okay.. nanti kita call akak yea...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net