Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 18-May-2009 08:02 Email | Share | Bookmark
KELAS SESSI 08- 17 MEI 2009 (AHAD)

 
 
 
 
 
Alhamdulillah, kelas yang diadakan pada 17 May 2009 (Ahad) telah berjalan dengan lancar.. Rata2 peserta yang hadir majoriti berasal dari KL & Selangor, dan yang paling jauh nun dari Seremban..Terima kasih atas kesudian adik-adik dan kakak2 yang hadir....

Seronoknya class kali ini... Selama ini saya hanya mendengar lagu2nya di radio, menjadi peminat beliau dari zaman bujang sampailah skarang. Kalau dihitung semula… Fuh..!!! 15 tahun menunggu masa bilalah dapat bersua muka dengan Kak Aishah….

”Hailah manik... kalau bukan sebab engkau, belum tentu aku dapat beramah mesra... sehari suntuk dengan penyanyi pujaan hati... Kak Aishah...”

Well, that is a beauty of ‘TAKDIR” Saya tak pernah menduga, namun takdir Allah telah mengatur pertemuan dengan Kak Aishah,. Cuma bila difikir semula…saluran pertemuan itulah yang membuatkan saya tersenyum..... Semuanya angkara gilakan manik... Sebab kalau bukan pasal manik, ntah kat saluran mana pulak saya dapat bersua muka dengan Kak Aishah... Masuk pertandingan menyanyi... ?? Sorry ehhh... Takde harapan de..... buat sakit gegendang telinga jek..

Meriah kelas kali ini, sebab rupa2nya kak Aishah ni peramah, kelakar dan suka ketawa orangnya... Ketika kami mengambil gambar beramai2 di dalam kelas tadika, (next to class belajar manik), masing2 ketawa apabila Kak Aishah secara spontan berkata....”Kita ambik gambar reramai, gambar reunion murid2 tadika 30 tahun yang lepas!!!!”

Alhamdulillah, kelas berjalan dengan lancar dan tepat habis pada masanya. Sekiranya ada yang terkurang, tersilap cakap semasa dalam kelas... kita bergurau ada yang terkecil hati... jari disusun memohon maaf yea.... Kenangan bersama kawan2, adik2 dan jugak kakak2 sejak dari kelas yang pertama sehingga kini, gurau senda bersama u all sentiasa terpahat dalam ingatan.... segala ilmu, tips malah komen yang diberi amat membantu satu sama lain dalam memperbaiki segala kelemahan dan kekurangan yang ada.... Terima kasih atas segala sokongan sama ada teguran, nasihat dll yang diberikan, sama ada dari dekat mahupun yang jauh...

Kepada pengunjung Noramanik fotopages, jom kita tengok gambar. Kali ini sessi bergambar diadakan awal sebelum kelas dimulakan. Pertama sebab nanti bila dah petang, ada yang make up dah samar2.... tak kuasa nak touch up sebab masing2sibuk nak balik, plus nak beli manik dengan Zai Manik lagi…)
Kedua tak kelam kabut sebab kesian kalau orang tersayang menunggu sessi pembelajaran tamat.

Lily, sorry lah gambor nkgo takde masa reramai sebab kena jadi photographer. Anyway, Happy Birthday to you sis...

Jadi pada pengunjung Noramanik FP, jom tengok gambar!!!








Quote:

1. Kurie=> Salam Kurie, Alah bisa tegal biasa.

[b2. ]Kak Hanim[/b]=> Wah… tak sangka saya ada fan… terima kasih kak… Nanti akak check email on the pricing yea. Tentang class di Pantai Timur..., tak berani nak janji... InsyaAllah...

3. Kak Nani=> Yealah Kak... lama tak sembang.. Masing2 sibukkan... Okay, nanti kalau saya nak buat class benang, saya bagi tau akak yea. InsyaAllah..

4. Kak Izan72=> Laaa jiran ker dengan Kak Roslina... Wahhh, bestlah, ada jiran, kongsi minat yang sama... Boleh tukar2 design... esp. kalau bulan puasa, orang tukar juadah, kak izan ngan kak ros, tukar design manik...(nak buat projek baju raya) hehehehehhehe.. Terjah kak jangan tak terjah.... kalau boring duk klinik, meh datang rumah saya.. kita lumba siapa siap paling cepat... best sikit ada geng.. sambil jahit, sambil makan... gegegegege...

5. Kak Izan BnB=> Lawa kak... dia jahit sendiri manik2 tuh (patch ngan kain lace). Rahsia berseri2...? hehehehhe.. Tempias aura Kak Aishah tuh...

6. Eja=> Fuyo... takut tuh, siti norhaliza.... Dia tempah jek yang.. nanti Datuk K jeles, tak de orang nak belai misai dia...

7. Azu=> Segan nak mintak dia nyanyi.. Cuma tanya jeklah soklan2 yang berkaitan dengannya... Takper Azue, kalau perlukan photog, kak nora call Azue ek... Canggih sikit cameranyer...

8. Kak Dzila=>

9. Angel=> InsyaAllah, "Jika doamu dimakbulkan, tanda Allah menyayangimu, jika doamu lambat dimakbulkan, tanda Allah ingin mengujimu, jika doamu tidak dimakbulkan, tanda Allah merancang yang terbaik untukmu..." petikan ini kak nora terbaca dari email yang diforwardkan oleh kawan2...

10. Kak Eta@rozabeads=> terima kasih kak... Sebab cadangan akak supaya try kain colour lain , maka saya pun tukar juga. InsyaAllah, next class may be ikut your next cadangan pulak... I like with your idea. Thank you very much..

11. Hanim=> Dia buzylah you... mungkin melayari internet bila ada masa2 yang terluang... Not like melah... satu hari tak ngadap PC, menggelupur satu badan...
BTW, kak Nora memang respect dengan Kak Aishah... very humble, Walaupun dia mempunyai nama yang besar dalam bidang industri muzik, tapi sudi datang ke kelas kak Nora nih... Dia suka mencari/menimba ilmu, never bother what people want to say about her... I hope I can also be tough like her.




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net