Want your
own Fotopage?








 
Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 22-May-2009 10:38 Email | Share | Bookmark
SULAMAN BENANG & LACE - NORA

 
Cuba teka baju saper? My first attempt try design nih... Memandangkan saya selalu berperang dengan deadline, jadi terpaksa buat design nih secara curi2. Tak tau bila boleh pakai sebab dah saya dah start 'berkayuh' untuk mengejar deadline untuk bulan May hingga ke bulan ramadhan... Kalau sempat siap, maka dapatlah melaram pakai untuk raya puasa yea...



Quote:

[b1. Kak Izan72[/b]=> Kak Izan, kain lace ni saya beli kat Kedai Bunga & Reben. Kalau rajin, bolehlah gi sana, mcm2 design and color yang ada.

2. Azue=> Azue, idea kain lace nih memang dah ada dalam buku RJ warna purple tuh. Kak Nora cuma ceduk idea kat situ. Hahaha, ni kerja express.. siap cepat tapi cantik… Ngelat ek?

3. Mamaluq=> Thank you..

4. Dianabeads=> ikut buku & idea RJ. Suma ada dalam buku dia. Kita just follow jek… Kalau diana dah suntuk masa tapi nak pakai baju glamour bermanik2 bagai… buat cam nih… janji vouge…

5. Umi pepari=> Buat beader2s yang sentiasa tak cukup masa nak jahit kat baju sendiri… cubalah design cam ni… letak, tampal dan jahit beads & labuci sana sikit, sini sikit… dah siap!!! Hasilnya… cantik you….

6. Kak Dzila=> Yea betul kak… Jom kak buat satu for yourself..

7. Winnie=> Jahit jelujur pakai tangan. Kalau lagi malas, tampal jek dengan gam UHU yang casingnya bentuk ala2 lip gloss tuh... Cikgu akak and kawan2 sepeguruan yang ajor buat cara tuh...

8. Kak Izan BnB=> A’ahla Kak Izan... patutnya kena trim dulu kan..? Camno nih, saya dah jahit half way... (dah kena pk strategi lain pulak nak cover kain lebih2 tuh.. ) Thanks for the tips sis!!!! Kalau ada baju lain nak pakai kain lace, saya ikut tips akaklaaa yea...

9. Mira=> Thanks Mira. InsyaAllah, kalau ada masa terluang, (ada ker masa terluang nih???) kak nora pulun baju nih. Hehehhehe, kak Nora pun tak janji bila boleh publish baju yang dah siap nih nanti. Kita sama2 tunggu yea. Kelas kat JB belum tau lagi. Tunggu cuti balik JB kot baru buat…

10. Angel=> Buat renda lagi senang Sue.. kita cuma tambah sikit2 jek... Gambar nih rasanya baru 10-15 percent in progress...Dalam kepala Kak Nora dah pk nak tambah itu, tambah ini, tapi kena KIV dulu yea hajat dihati...

11. Balkis=> Kis, sejak kak Nora tengok gambar dalam buku RJ yang warna purple tuh dan tengok sendiri baju2 tu (milik kak Shidah & Kak June), memang teringin nak buat untuk diri sendiri, tapi selalu tak berkesempatan. Jomlah, geng2 cik Kiah, kalau dah desperate nak siapkan baju sendiri yang bermanik tapi takde masa, apa kata kita setiap sorang kena buat sepasang untuk baju sendiri, pastu kita open table, komen masing2 punya baju, so that baru boleh collaborate idea jadikan baju kita sendiri menarik... Bila dah menarik, orang suka dan bolehlah ambik tempahan yang seterusnya...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net