Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 9-Jun-2009 07:32 Email | Share | Bookmark
SULAMAN BENANG - YASTI

 
 
Sulaman benang dibuat untuk baju raya my sister-in-law. Happy viewing.




Quote:

1. Kak Erra=> Thank you kak sebab selalu visit FP saya. Akak, jahit benang nih memang layan tau.. Memula memanglah keras tangan, dia macam kita jahit manik gak, memula memang keras tangan, tapi bila dah lelama... grrr... 'gilo'

2. Diana-beads=> Diana cecepatlah buat, nanti boleh melaram kat skolah.. sebab benang nih yang best part, dia tak shining2... boleh digayakan kat mana2 majlis.. sebab ada sesetengah orang dia malu nak pakai baju yang shining2...

3. Dzai=> Waa... salam Zai.. lama tak dengar berita. Zai sure boleh buat punyer... sulaman benang awak yang saya tengok masa pertandingan tuh (Panorama) tuh memang mengagumkan...

4. Kak Dzila=> Kak, tempoh masanya adalah 2 minggu (+- buat benda2 lain). Kalau focus kat baju nih jek, dalam seminggu dah siap. Merata saya bawak baju nih berjalan… Gi Melaka and Perak pun, baju ni ikut… Jahit dalam keta… (org johor ckp = Takdelah saya dok ‘membuta’ jek dalam keta… Kesian pulak orang yang memandu itew… Ada gak kawan nak layan borak ek’…?

5. LinJB=> Tima kasih Lin… Sulaman manik nih memang seswai jahit kat baju plain, sebagai penambah seri di kain polos. Kak Nora boleh buatkan, tapi lepas raya la sebab sekrg nih memang dah tutup.

6. Nonie=> Terima kasih Nonie. Apa2pun dalam setiap perkara yang pertama kali kita nak buat, sure memang susah sebab kita belum dapat ikut rentaknya lagi. Tapi bila dah biasakan and plus dengan minat.. seronok tau, Layan....!!!! Tak caya cuba try test.. kalau Nonie dah pandai dan ada masa lapang, silap2 suma tudung2 bawal nanti habis nak disulam benang nanti.

7. Watie=> Kak Nora akan buka kelas sulaman benang secara informal pada 14 June ini, berdasarkan ada permintaan dari kawan2 yang pernah mengikuti kelas sulaman manik Kak Nora dan juga individu yang pernah menghubungi kak Nora personally. Memandangkan cuma terdapat seorang sahaja participant berminat untuk mempelajari Sulaman Manik, jadi kak nora masukkan sekali kursus sulaman Benang kepada mereka yang berminat. Jadi kepada mereka yang ingin mempelajari sulaman benang ini, bolehlah menghubungi saya.

8. Azie=> Azie, I memang ambil upah sulaman manik dan benang. Price nanti I will email to you k... Thanks.

9. Kak Sheeda=> Yasty sebenarnya mintak yang simple, tapi saya sengaja jek jahit sulaman benang sebab nak try buat kat baju plain. Lain dari yang lain. Nampak sweet jek...

10. Ain=> Salam Ain... terima kasih. Belajar sulaman benang pun okay gak, trend sulaman manik dan benang tak pernah pudar dari zaman ke zaman...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net