Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 29-Jun-2009 08:56 Email | Share | Bookmark
KELAS SESSI 10/2009 - 21 JUN

 
 
 
Assalammualaikum

Sorry to Zai and Ai sebab lambat nak update gambar kelas sulaman benang. Kelas benang ini pada awalnya memang diminta oleh Ai dari Seremban. Bagi tidak menghampakan permintaannya agar dibuat kelas dengan kadar segera, saya cuba gagahkan jugak. Thanks Ai, kalau tak kerana Ai memang kak Nora pendamkan dulu hasrat buat class sulaman benang.

ZaiManik jugak tidak ketinggalan menyertai kelas sulaman benang. Nampak gaya ZaiManik sudah mula jatuh cinta dengan sulaman benang and can't stop herself for doing thread embroidery whenever she has got free time.

Seriously dulu memang saya tak minat sulaman benang, betullah bagai dikata… I can't resist it. Sungguh mengasyikkan… Kalau ada masa yang terluang walaupun sekejap, saya mula mencari benang dan jarum bagi mendalami lagi teknik sulaman benang dengan lebih halus dan kemas. InsyaAllah, nanti saya share gambar tudung ala Beauty / Datuk Siti yang saya hiasi dengan sulaman benang untuk tatapan kawan2... Kepada kawan2 di Sg. Petani, depa dah 'ngerlin' dah... Saya dah bawak p sana hari Sabtu lepas!!)


Zai, Ai and Mai (Noramanik)
Ai, cam kenal jek ek... tudung yang kak Nora pakai itew....? Dah jahit ke belum sulaman kat tudung A*****?





Quote:

1. Sally=> Waalaikumsalam... Kelas sulaman benang akan dimulakan selepas raya yea. InsyaAllah, kita jumpa lepas raya okay?

2. Ai=> Jahit la Ai... nanti tunggu punya tunggu, ada jugak yang lupa ingatan

3. Cekgu Lynn=> Lynn, Kak Nora buat kelas tuh sebelum pegi SP. Best dapat gi SP, cam tak sangka dapat jejakkan kaki ke Kedah. Kelas kak Nora yang pertama di Kedah... Nice to know all of you in Kedah yang memang very helpful and sporting habis...

4. Zaimanik=> .. Masa g Sg Petani tuh, heyy... pakkal jek malam, kalau tak memang aku jahit jugak... Mata pulak tu tak boleh tidor... terkebil2 mata aku sepanjang perjalanan...

5. Ayu=> Terima kasih Ayu. InsyaAllah, lepas raya kak Nora mula buat sulaman benang. nantikan iklan kat FP yea... and insyaAllah, kalau ada, I will let u know personally.

6. Fusha=> Baru tau sikit2 jek... Belajar dengan Fusha and the rest. Suka tengok Fusha... selamba jek... spontaneous... best...

7. Sarimah=> Nak buat kat Seremban... ? InsyaAllah, cukup korum and ada organizer/co-ordinator yang boleh membantu dari segi dapatkan tempat, katering and right timing, kita serbu Seremban yek... Sarimah bolehlah jadi co-ordinator bagi pihak Kak Nora di sana.. Macam Cekgu Lynn di Sungai Petani...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net