Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 2-Jul-2009 11:05 Email | Share | Bookmark
SULAMAN BENANG

 
Sebagai selingan, saya menyulam benang di tudung ala beauty yang dapat saya siapkan dalam masa sehari. Saya terpaksa buat sebab tiada tudung yang sesuai untuk dipadankan dengan baju kurung berwarna putih cream yang penuh sarat dengan sulman benang dan labuci.

Thanks to Kak Izan Bangi sebab dia datang membawa barang yang saya kirim iaitu ram atau pemidang sebesar gelang tangan sewaktu saya sedang mula menyulam benang. Dengan adanya ram itulah saya mampu menyiapkannya dalam masa sehari. Kalau tiada ram tersebut, saya rasa mau 2 hari untuk menyiapkannya kerana melayan kerenah kain yang alahai.... mencabar emosi...




Harap maaf kepada kawan2 mengenai kelas sulaman manik yang diadakan baru2 ini. Bukan tak nak inform u all, tapi saya khuatir sekiranya tiada yang berminat hendak menghadiri kelas sulaman benang. InsyaAllah, kalau ada sesiapa yang berminat, u all boleh menghubungi saya melalui email untuk tempahan kelas yang akan diadakan selepas raya puasa. InsyaAllah, saya akan hubungi kalian sekiranya kelas akan diadakan kelak. Harap maaf kalau ada yang tersinggung...



Quote:

1. Diana_beads=> Terima kasih. Memula kekok jugak nak kawal tangan dan benang tuh, kalau rajin practise, mesti boleh baiki kelemahan yang sedia ada. Yup!! ram bosar golang tangan, cam golang orang cina pakai (golang jade)... Kak Izan Bangi yang tolong belikan... katanya dia beli di Bangi.

2. Azue=> Thanks Azue... Kak Nora pun cam tak caya boleh siapkan dalam sehari. Mungkin sebab desperately nak pakai tudung tu di hujung minggu and dipermudahkan dengan bantuan ram gelang tuh.. tu yang dapat siap cepat. kalau tak.. confirm lambat siap macam baju kak Nora yang tampal lace tuh.. sampai skang tak siap2... (hmm... biasalah tuh, pe'el orang desparate macam kak Nora nih, dalam demam2 pun kak Nora redah gak... janji dapat pakai tudung tu di hujung minggu, bukannya takde tudung yang sama warna, tapi nak jugak jugak pakai tudung sulam benang tuh... )

3. Kak Mosheeda=> Ayo kena pakai ka...? Orait... kalau tak pakai pun, kita tetap bawak.. Kasi korang lepas 'gian'.... (jangan marah... gurau maaa)
Tudung tu indah kabor dari rupa... Makan gambor....

4. Ai=> Bereh..... No problemo.... Boleh join the club.

5. Hanim=> Yea Hanim... Kak Nora setuju cakap Hanim... Unless kalau orang tu betul2 dah pakar, ram nih dah tolak ke tepi dah..

6. Kak Izan Beauty=> Mana bleh lawan akak punya... Akak punya sudah terkenal sampai oversea. Ala kak sure boleh jahit punya... cuma kena rajin practise sulam benang.
Uish... kalau nak tunggu jari kita liuk, melentik macam penari mak yong... pengsan....

7. Balkis=> Best Kis... Tak caya tanya kak Izan Bangi... Bunga tuh, dia yang ajar kak Nora jahit...

8. Kak Shima=> Sama-sama kak... harap2 raya nih baju akak and anak2 berkilauan dengan sulaman manik hasil tangan akak..

9. Kak Dzilap/b]=> yup, last time saya gi BR memang bertingkat2 tudung bawal diaorang jual... teringin nak cuba buat kat tudung bawal, tapi kena KIV dulu hasrat tuh..

[b]10. Kak Izan
=> Thank you for sharing.. hehehehhe, ada partner nak menjahit best gak.. takdelah boring sangatkan.. kan... kan...

11. Ain=> Thanks, insyaAllah, kak Nora akan singgah yea..

12. Dona=> Jomlah join.. class freeze for a while from 19 July until further notice. Maybe bulan Nov. baru buat balik kelas manik & labuci and juga kelas benang... InsyaAllah..

13. Lieyzaa=> Terima kasih...

14. Ai=> Kak Nora ada linkkan awak under my support beader list. Thanks for sharing sis!!!

15. Ida=> Kak Nora baru jek buat kelas kat belah utara. di Sungai Petani.. InsyaAllah, ada rezeki dan panjang umur, kak Nora sampai lagi ke utara.

16. Wani Kasih=> Terima kasih Wani. Kak Nora tak letak kain/kertas gam... terus jahit kat kain tudung tuh...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net