Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Sep-2009 05:13 Email | Share | Bookmark
Bunga Bintang@Merak - Kak Dura

 
 




Permintaan design Shimmering Flora tahun ini agak menggalakkan juga. Namun begitu, untuk lari sekejap dari 'demam SF' yang tak kebah2, saya cuba design Bunga Bintang @ Merak, design yang sama telah dipaparkan sebelum ini (Zihan), (jangan pula jemu yea sebab ada beberapa helai baju customer yang saya buat sama juga, flower base yang sama)

Kenapa sama...? Mungkin pada pengunjung setia FP saya, u all belum pernah melihat saya menggunakan teknik ini. Tak pernah mencuba, jadi kali ini saya nakkan kelainan pada bunga bintang yang biasa saya buat sebelum2nya, saya selitkan acrylic stone@kristal berbentuk "tear drop"di celah2 bunga bintang itu. Hasilnya memang "soooo sweeeeettttt..." Sekali pandang macam ekor burung merak... Saya masih ingat lagi bila nampak mentor saya, RJ menggayakan busananya yang penuh dengan sulaman manik pada majlis keraian @ makan malam FTIM ke 10 tahun. Cantiknya... Kalau tak caya, sila rujuk buku terbaru RJ yang kaya dengan lakaran2 yang menarik hati. Gambar-gambar baju beliau dan peserta pertandingan membuatkan mata saya tak jemu2 membeleknya.

Mungkin bila tengok dalam buku-buku beliau sebelum ini, saya belum teringin nak mencubanya... tapi bila dah nampak real, hmmm... dalam kepala.. next project yea... "

Pada beaders yang belum pernah mencuba... pastikan u all cuba menjahit teknik bunga bintang ini, lakaran tu up to you all punya creativity la.. I'm sure u all pasti sukakannya.. (cam dalam iklan lah pulak.... ).

Pada yang empunya baju, terima kasih atas tempahan demi tempahan yang diberikan.


Quote:

1. Irrah=> Terima kasih..

2. Laila=> Yezzer…. TQVM

3. Nisa=> memang berbeza… nampak lagi outstanding… InsyaAllah, nanti free, kak Nora datang rumah awak k.

4. Kak Nani=> tq. Jomlah buat... sure suka bila dah siap...

5. Sarimah=> Tak perlu, tapi make sure jangan pakai benang cerah.

6. Tasha=> Cilok.. jangan tak cilok…

7. Zilazaini=> Okay, silakan…

8. Beadsglamz=> Boleh saja….







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net