Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Oct-2009 07:44 Email | Share | Bookmark
BAJU RAYA AISYA

 
 





Satu kisah di pagi raya.

"Ini baju raya baby Aisya. Cantik tak...? Mama yang jahit... itupun siap di pagi raya..." Kalau lah Aisya dah petah berkata2, pasti mulut Aisya tak henti2 mengomel.

Alhamdulillah, sempat Aisya melaram di pagi raya. Haru betul... sebab baju Aisya memang sebijik manik pun tak ada... dahlah baju plain.. nampak sangat mama Aisya ni tak sempat jahit baju raya anak.

Jadi di pagi2 raya, dengan gigihnya mama Aisya sibuk menjahit baju raya anak. Nak cepat punya pasal, takde masa nak fikir design apa nak buat... belasah jeklah... janji siap!!!!! Bila dah siap,hmmm boleh tahan gak design main ’campak2’ nih.. (harap maaf, sila abaikan sekiranya tetiba ada pulak terfeeling pompuan mana ntah masuk bakul, angkat sendiri!!!).

Punyalah gigih menjahit, ingat nak siapkan sebelum papa Aisya balik solat raya, tapi terlajak ’sikit-sikitttttttt” jek.. Hai... terdetik di hati, kenapa lah cepat benar diaorang nih sembahyang raya.??? Baju tak siap lagi, cana nih...??? Bila nampak jek, orang lelaki dah balik jalan kaki dari masjid. Hah!!! Ambik ngko bedah... mengagau, lintang pukang siapkan santapan raya. Sambil2 papa Aishah dan yang lain makan2, mama Aisya masih lagi menyiapkan sulaman daun2 disebelah tangan lagi. Siap jek baju, mama Aisya tarik nafas panjang macam tadi tuh tak cukup oxigen nak bernafas...
Mereka pun bersalam-salaman, bermaaf-maafan termasuklah sesi mintak maaf sebab lambat siapkan baju Aisya. Selesai acara salam-salam, mereka pun terus balik Gombak dengan gembiranya.

- Tamat-

Fuh lega, settle satu kisah... Kalau ada sesiapa yang rajin ikut fp saya nih... kisah jahit baju raya Aisya tahun lepas, saya jahit sehari sebelum raya, tahun nih pulak lagi haru, di pagi raya. Ntah2 tahun depan, sempat ke tidak ek nak jahit baju raya Aisya... (hehehehehe, tadi ketawa, tetiba pulak rasa sedih... emosi lah dia nih...!!!)

Quote:

1. Amani=> Hehehe… terima kasih2… kiranya menjadilah yek… Alhamdulillah..

2. Kak Sheedah=> Untuk budak2 memang seswai.. Kena gayanya. Tima kasih kak..

3. Zura Bling Bling=> Design Campak-Campak... ? Gegegege… Design Ala Desperado pun boleh gak..

4. Cathy=> terima kasih Cathy. InsyaAllah, next year, mest buat cepat2 baju anak sebab next year dia lagi pandai cakap…

5. Mira=> Thank you Mira. Baju mama Aisya, nanti kita ambik eh… dah basi dah pun...

6. Tasha=> Yea betul tuh Tasha, insyaAllah, tak nak dah buat last minute. Kesian nanti husband kak nora, tak habis2 nak buat senaman mata gitew, asyik menjeling2 mata dekat kak Nora..

7. Sarimah=> Oo yea ker...? sorry sesangat, may be I termiss, nanti i email u details yea. InsyaAllah, akan buat kelas benang dalam bulan Nov jugak.

8. Zai UTM=> A’ah… tahun lepas design SF, tahun nih, design campak2 atau design Desperado.. Tak senonoh tul pe’el mak dia nih….





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net