Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 2-Oct-2009 07:46 Email | Share | Bookmark
CUBA TEKA - SIAPA SAYA

 
 
 
 
Cuba teka, siapa saya..?







JAWAPAN = ALAT BANTUAN MEMASUKKAN BENANG


Thanks to those who have participated in this game. Orait, for those who really doesn't know what kind of this 'alien', I will share some pictures on how to use this stuff. I like it, cause the thread can become 4 'lembar' or 2 'lembar' once you pull your needle out from this stuff.

Quote:

1. Kak Muss=> Ye ker Kak Muss...?

2. Ct=> good try... cuber lagi...

3. Cathy=> soalan yang sama bila first time saya nampak benda nih... kita tunggu dulu jawapannnye yeh...

4. Kak Dzila=> Wah...wah.. wah... manyak advance ini kakak... tak penah citer pun pasal benda ajaib nih...

5. Sherry=> Cucuk jarum eh...? Okay, thanks for participating in this game... kita tengok lagi apa response orang lain, (if any).

6. Yan=> Good try Yan... dah tengok FP Yan, tak de apa nak komen pasal jahitan Yan... Lawa.. Thank you sebab Yan acknowledge pattern merak tuh by applying at your own baju raya. Kak Nora pun tak buat lagi kat baju sendiri.

7. Kak Muss=> Kita setuju dengan akak... kita pun sama. Prefer method yang sama.

8. Kak Dzila=> Memang convenient alat ni untuk assist mata yang kurang nampak.

9. Sarimah=> TQ2U2.

10. Zura=> Kalau kat KL, tak tau, cuba tanya Kak Muss, kalau kak Dzila beli kat pasar malam. Nora beli nih kat Simpang Renggam, masa balik raya ari tuh. Kalau kat simpang renggam tuh, kat area tol, dekat dengan kedai2 jual kerepek tuh.. (manalah tau ada orang2 yang duduk berdekatan nak beli benda nih)

11. Mira=> Nampak jek susah... cuma kalau orang yang dah biasa cucuk sendiri benang dalam jarum, lagi suka tak pakai benda nih. sebab terkial2 pada mula2nya.

12. Hanim=> Memula memang terkial2, dah paham rentaknya, okay jek... Selit sehelai benang, bila tarik jarum boleh terus dapat 4 lembar. tapi tak sesuai kalau nak guna 4 lembar benang sulam... senang terputus, sebab benang sulamkan tak boleh ganas2...

13. Kak Azura=> Selamat Hari Raya kak... Sila...silakan kak... semoga usaha kakak berjaya menjejaki kawan2 akak.

14. Zai Butterflybeads=> Mungkin kat kedai susah dapat... Kalau kat pasar malam... macam2 adee... Nak ker 'alien' nih...? kalau nak, kak nora boleh tolong dapatkan... tapi kena tunggulah...

15. Ann=> Macam2 bentuk ade yek... Kreatif tul diaorang nih...

16. Kak Saridah=> Alhamdulillah kak... berkat tunjuk ajar sifu kita jugak kan.. InsyaAllah. Kak, saya pun nak tuntut ilmu menjahit lagi dengan RJ. Ayo..!!! Bila nak gi ni... sibuk semedang..??!!!!










View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net