Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 15-Mar-2010 09:32 Email | Share | Bookmark
SHIMMERING FLORA - AZEAN

 
 
 
 
 
Atas permintaan Azean, SF versi baru untuk sepasang kurung birunya.

Kepada pengunjung-pengunjung Noramanik.fotopages, maafkanlah saya sekiranya agak slow untuk mengupdate gambar2 atau berita2 terkini. Insyaallah, satu persatu gambar2 baju dan gambar2 kelas akan diupload untuk tatapan anda semua.












Quote:

1. Tasha=> Orait tapi tak janji taw. sebab tiket limited dah... ramai yang verbally booking. i try my best to get the ticket for you. sapa yang dah confirmed verbally tuh, copek2lah buat bayaran sebab tarikh majlis dah nak dekat.... tiket habis nanti.... hah... terlepas ko milah....

2. Python=> ikut mood u. kalau mood swing baik punyer, seminggu pun siap, tapi kalau tak, hehehehehe...

3. Kak Sarimah=> Ala kak... cepat2 siapkan.... kata nak pakai g kenduri orang kawin yang lepas... kalau tak siap jugak, nampak gaya boleh pakai masa pengantin tu buat majlis 'cukur jambul' lak...

4. Kak Dzila=> yes mem... dah ada gambar close up tuh..
kak mana no. tipon nye...? email or sms boleh?

5. Mira=> Alhamdulillah, tima kasih Mira... kita jumpa masa majlis FTIM nanti yek.

6. Yati=> Yati, dah ada gambar close up bunga tuh, nanti tengok eh...
sama teknik buat bunga sisik ikan, cara susunan labuci bermula dari bahagian kelopak luar, cucuk jarum pada manik bulat (1 biji), labuci kerang, buat keliling 1 bulatan, bila tiba 2nd layer, susun labuci kerang in between labuci di bahagian 1st layer yea. kat nak buat inti kat tengah2 tuh, guna labuci bentuk bulat pulak. ikut teknik bunga kekwa plak.

tips: kalau nak buat bunga pakai labuci kerang nih memang kena pakai manik bulat supaya kelopak bunga tu nampak ternaik, barulah nampak bunga tu 3D. kalau tak pakai manik bulat, nanti bunga tuh nampak tak 'semegah', flat jek...

7. Irnaa=> Salam Irna, thank you.. wa, makin jauh mu... Best la masa kak nora gi T'gganu last month... seronok... jumpa geng baru, gi pasar payang... gi makan seafood goreng celup tepung kat tepi pantai... (kat ngan airport tuh)...
Anyway, take care. Kak Nora dah linkkan awak nyer FP yea...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net