Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik



By: Nora Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 16-Aug-2010 04:16 Email | Share | Bookmark
BUSANA BONDA PUTERI MAYA

 
 
Maya adalah salah seorang regular customer saya. Kali ini bondanya juga menghantar bajunya. Setelah mendapat mandat dari Maya mengenai citarasa bondanya, manik disusun mengikut corak baju. Penggunaan warna utama manik juga tidak terlalu banyak melainkan saya mempelbagaikan tona warna manik agar tidak tenggelam mengikut warna baju yang sedia ada. Pada mulanya saya jahit sedikit design asas. Akhirnya selesailah sudah sulaman manik di baju bonda Maya, hasil gabungan idea yang dijalinkan bersama teman yang mempunyai minat dan kreativiti yang tinggi dalam bidang sulaman manik.

Sulaman manik hanya terdapat di bahagian lengan sahaja.




Quote:

1. Kak Sarimah=> Salam Kak, Selamat Berpuasa. takpe kak kalau sangkut, apa lagi.. open table lah... jahit dalam train tuh... kot ramai beratur nanti yang nak ambik no. giliran ...
Yang kaler gold tuh, bukan manik, tapi ntah, namo apo den pun tak tau nak nyobut... Banyak dah orang pakai, kat tudung2 bawal. saya dah beli lama, cuma tak pakai2, bila ada design baju nih lebih kurang sama corak piring gold nih... saya cuba combine...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net