Selamat Datang Ke Dunia Sulaman Manik, Labuci & Benang@Noramanik




My name: Nora Manik
My Fotopage: http://noramanik.fotopages.com/
About me:
From: Malaysia
Camera:
Not specified
Other:
Friends:
Ma DiHaA
SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERKINI Lokasi kami di PJ, Selangor. Sudi2kanlah klik http://mamawandiha.blogspot.com/search/label/Tempahan(Di SINI) untuk melihat tempahan yang kami terima. Terima kasih. Since 11th Jan 2010, 12.01 pm THANK YOU TO ALL VISITORS.. ;-) View this Fotopage entry
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
hanie liza
Latest entry:JAGUNG KUKUS
Salam buat adik-adik sekelian.. kakliza ni memang sukaaaaa benar dengan jagung.. pantang nampak ada jualan jagung memang beli punya.. dan sungguh tak sangka rupanya cucu perempuan kakliza pun hantu jagung.. baru-baru ini kakliza beli jagung kat pasar malam.. tetapi oleh kerana agak sibuk ..asik bertangguh jer.. .so satu malam tu kakliza terajin nak perisikan butir jagung [bukan hiris macam dalam gambar] untuk buat bubur keesokkannya.. tapi oleh kerana teringin nak makan jagung kukus denga... View this Fotopage entry
annural balkis
Latest entry:GREEN KIARA
panas dari oven... siap, putus benang..letak atas meja, amek gambar.. amek cable fon, transfer dalam pc, then upload.... GREEN KIARA.... busana rakan sepejabat mahu digayakan di majlis kenduri kawen adik ipar..... View this Fotopage entry
dzila zahari
Latest entry:THIS IS MY BIZ. CARD
MAKLUMAN Menerima tempahan manik untuk tatarias di busana anda. Sila hubungi saya melalui email atau panggilan talipon seperti tertera di bawah untuk maklumat lanjut View this Fotopage entry
jie jie
Latest entry:60. HERBA KHAZANAH WARISAN - DURIAN BELANDA/SIRSAK
Salam semua Manfaat Buah Sirsak / Sirsat Sebagai Obat Kanker, DLL Berikut uraian kandungan gizi dan kegunaan buah, bunga dan biji sirsak / sirsat untuk kesehatan terutama untuk pengobatan kanker, ambeien, sakit liver, bisul, eksim, rematik, sakit pinggang, dll Nama Umum : Buah sirsak / sirsat Nama Latin : Annona muricata L Nama lain : Soursop (Inggris), Corossol atau Anone (Perancis), Zuurzak (Belanda) guanábana (Spanish), graviola (Portuguese), Brazilian Paw Paw, Corossolier, Guanavana, Toge-Ba... View this Fotopage entry
nORaiAni Samad
Latest entry:KELAS SULAMAN MANIK DAN LABUCI SIRI 2/2011(23 Januari 2011)
Kelas dihadiri oleh 4 orang peserta. 2 peserta dari Rengam, seorang dari Kluang dan seorang dari Simpang Rengam. View this Fotopage entry
dk manik collections
Latest entry:dah bertukar angin ke...
MEMANDANGKAN KAT OPIS & MY OTHER FRIENDS PUNYA TEMPAT SUSAH NAK BUKA FOTOPAGES, SO SAYA SUDAH 'BERHIJRAH' KE http://dekayrell.blogspot.com harap maklum.. :-D terima kasih View this Fotopage entry
Zai Manik
WHOLESALE ONLY (100g and above per item) for most of the products Examples of items that undergone sales price: Clearance Sales Items: Acrylic stones Drop 13x8 (Retail RM4.00): Sale price RM3.00 /20pcs Acrylic stones Round 6mm (retail RM2.50): Sales price RM1.50/20pcs (all acrylic stones are on sales) Plastic Pearls 3mm (Retail RM1.80): Sale Price RM1.20 /10g Rice 3 x 6mm (Retail RM2.00): Sale price RM1.20/ 10g Sequin Flower Bowl 4mm SFB4xx (Retail RM2.50): Sale Price RM1.50/... View this Fotopage entry
sample usage of sequin border
Natasha Mohammad Anuar
Latest entry:1st year anniversarry TASHA BEADS
Alhamdullilah.. tak sedar dah setahun aktiviti part time tasha ni.. semoga aktiviti beads ni dapat berkembang dan tak pa sokongan keluarga, rakan-rakan dan pelanggan tasha...TASHA BEADS tak akan bertahan sampai ke hari ni..walaupun baru 1 tahun :-) View this Fotopage entry
AMIRAH ADLI
Latest entry:Koleksi Raya 2010
Crumble Ceracak Crumble Dedaun Crumble Manja Sejati Shimmering Flora Simple Crumble View this Fotopage entry
Simple Crumble

Latest entry:GOLD BEADERS FAN CLUB
[i][b][i]Alhamdulillah....terima kasih yg tak terhingga kerana Pn.RJ sudi singgah di teratak saya yg tak seberapa ini. Lebih2 lagi menjemput saya utk berjumpa dengan Pn.RJ secara personally untuk lebih lagi mendalami bidang sulaman manik, benang dan kristal ini. Insyaallah..saya akan cuba untuk meluangkan masa supaya saya dapat bersemuka dengan Pn.RJ yg sememangnya menjadi IDOLA saya sejak dahulu lagi... ;-) [/i][/b[/i]] View this Fotopage entry
Siti Zaiton Abd Hamid
Dear visitors, I no longer use fotopages. Please visit my new blog manik-quinn.blogspot.com. to be abreast with my new developments. Thank you. Kak Siti View this Fotopage entry
DDBeads
Latest entry:Flower Crum
Ni adalah antara koleksi yang saya anggap 'master piece'. 1st attempt trus jd. Mula2 tu pening jugak fikir patern ape nak jahit sebab kain cotton n nak di pakai untuk majlis akad nikah. Akhirnya tercipta la Patern 'Flower Crum'. Enjoy the pic. P.S tu pengantin nye.. View this Fotopage entry
Ita Sulam
Latest entry:BAJU MENYAMBUT MENANTU PN NORMAH
[b] View this Fotopage entry
BAJU PUAN NORMAH
lilyrahman fotopages
Latest entry:Ilham Pesona
Assalamualaikum.. Lamanya tak update...ini pun di dikerah oleh noramanik suruh update I punya FP... thanks sis kalau tak ada u hmmmm macam bersarang lah FP ni.Ada lagi tau design yang tak update...kalau free nanti I update lagi k.. [/code] View this Fotopage entry
irna manik
Latest entry:KELAS SULAMAN MANIK
Ini adalah contoh sulaman yang akan aku ajar untuk kelasku nanti.. Ye la nanti ada yang tertanya-tanya pulak blajar sulam yang macam mane kan... Tapi gambar ni adalah yang sebahagian daripada apa yang akan aku ajar nanti dalam kelas.. Kalu nak view untuk semua, jom la join my class! ;-) Close up bunga baby daisy... Ni sebahagian saje tau... Nak tengok dan blajar semua sulaman ni, join la da class.. ;-) View this Fotopage entry
Amira Ameruddin
Latest entry:I MOVED TO BLOGSPOT..
Salam, Terima Kasih bebanyak kerana masih sudi menyinggah teratak lama saya ini, Buat pengetahuan, saya kini telah berpindah ke blogspot : http://glitznglamz.blogspot.com Saya tidak lagi akan meng"update" di sini.. memandangkan banyak juga spam di bahagian comment.. Jadi, Jemputlah ke Blog saya ye!! View this Fotopage entry
Rozilawati Abdullah
Latest entry:Baju Noramanik
Salam. Dah lama sangat tak masukkan gambar dalam ni. Musim hibernasi... Lepas sakit hari tu, ramai dok carik saya tanya pasal tempahan baju mereka... Maaflah banyak2 pada yang berkenaan, memang saya hari tu mengalami tension yang amat... Apasal? Macam2lah, terutamanya pelajaran anak2... Tapi x tau kenapa saya tension teruk sangat... Biasanya saya ni jarang melayan perasaan, pada saya, masalah semua boleh diselesaikan. Cuma kali ni memang x boleh nak buat apa... Tension tu datang sendiri, tu... View this Fotopage entry
Kak Erra
Latest entry:PINDAH
SALAM kepada semua pengunjung, untuk entri terkini sila lawat erramanik.blogspot.com ;-) View this Fotopage entry
Atina Sahal
View this Fotopage latest entry
idea dari dayang
Wana Ahmad
Latest entry:Rumah Baru
salam.... Para pengunjung saya telah berpindah ke rumah baru http://ilhambeads.blogspot.com disini saya ingin meminta maaf diatas segala kesulitan.Sekian terima kasih ...jumpa disana......... View this Fotopage entry
elLY mANIk
Latest entry:FB ELLYMANIK
Salam, Kawan2 yang masih ingat lagi pada ELLYMANIK, boleh add elly di sini yer.. http://www.facebook.com/elly.alangmukhtar Keep in touch.. View this Fotopage entry
Bunga Sisik Ikan
sALLy kAWaii
Latest entry:Kelas Crumble
Assalamualaikum wbt.. Di sini Sally war2kan kelas crumble yg bakal diadakan di Kuantan dan akan dikendalikan oleh Cikgu Mira kita (miramanik). Tarikh : 3hb Julai 2011 Tempat : Pejabat JPS Kuantan, Tanah Putih.(dekat dgn Pasaraya Giant dan berhadapan dgn Bangunan RTM Pahang) Yuran : Rm200 *peralatan dan makan (tengah hari&ptg) akan disediakan Untuk maklumat lanjut, bolehlah menghubungi Sally di 017-9130507 Sekian, terima kasih.. Wassalam.. View this Fotopage entry
zai
Latest entry:i'm thinking of moving...
here --- http://beadworksnsuch.blogspot.com/ ::still under construction.. LOL LOL no guarantee it will last.. (like my previous blog..oooppps) i'm not passionate about updating blog..(or fp!) :P :P View this Fotopage entry
iffah hassan
Latest entry:mutiara beriring + bunga2..
kalau sekali pandang mcm dh siap kan??!!! tp sebenarnya hajat di hati nak letak bunga gak kat leher baju ni..tapi disebabkan baju sendiri..so nanti-nanti pon takpe.. utamakan customer punya baju dulu..hehe.. tengah-tengah bunga nk letak stone.. tapi disebabkan tak sampai lagi stone yg diorder..tu yg kosong tu.. begini la hasilnya setelah siap.. thanks kak nora utk idea tu.. ;-) tapi sempat mencantikkan bahagian lengan je.. kalau ada masa br la tmbah kat bahagian leher.. :-D so amacam? cu... View this Fotopage entry
Tasha Miera Kelip Kelip
Latest entry:Sesuci Bulan Sabit
Buah tangan sya kali nie baju untuk anak Kak Chik. Saya buat ambil masa 3 hari untuk siap.... lambat sikit...kat rumah ada jamuan mengeratkan silaturrahim Warga Casmaria Blok H.. 2 hari gotong royong masak kawah... Kate Kak Chik anaknye akan sambung semesta kat UiTM Dungun, kene la buat cepat sikit.... :-> :-> Ade satu lg baju wana merah... kalu dah siap nanti saya post kat sini ....da...da... LOL View this Fotopage entry
Mrs Emai
Latest entry:Work-In-Progress
Salam... After attending Kak Nora's beading class, so here is my new w-i-p....baru start smlm...(3 may 2009)...Erm...Kak Nora, kite wat ala-ala desgin SF buleh??? Mohon izin... Semangat tgh berkobar-kobar neh....Nway, additional pics here are some of my baju kurung yang i jahit b4 pegi kelas Kak Nora....very simple + basic technique.... 8-) View this Fotopage entry
Beriring Pintal 2
AiSyAh SaHNiN
Latest entry:MaNiK TaBuR - KaK YaTie
hi...lama nyer x update FP ni.. $-) bukan menghilang..ader j kat cni cuma biasa la awl2 thn ni keje byk then tambah ngan kursus dan cuti membataskan masa nk wat aktvt jht manik..weekend lak mmg x der kat umah coz ulang alik dr putrajaya ke kuantan..apa pon, manik tetap on.. :-D nsb baik td, sblm bg baju kat kak yatie, sempat la shoot kejap..tu pon pki kamera izzah coz kamera I x sharp ler.. :P k la..ni dia outcome nyer ;-) View this Fotopage entry
Nora Beading Collection
Latest entry:Kaisara Bling...
Tempahan dari dilla jugak untuk mak nye...jom tengok..urgent tempahan 2 hari before nak pakai baru dilla hantar..nasib baik time xsibuk sangat..okay.. Sheema - ye ke kak..dekat sangat2 nnt ler jumpa sesama BNTB - awk punya lagi cantik2 tudung tu cute2 minat sangat.. View this Fotopage entry
Nanie Manik
View this Fotopage latest entry
ARMIDA MD TAHIR
Latest entry:Jom ke Lovely Manik Blogspot!
Sila lawat http://lovelymanik.blogspot.com untuk entry terkini. Terima kasih. View this Fotopage entry
Hadiah cabutan bertuah
arif aiman
Latest entry:PHOTO COLLAGE
Paint Shop Pro XI ~ Tutorial COMBINE PHOTOS TO CREATE A PHOTO COLLAGE ------------> Task 1: Open File 1. ExecutePaint Shop Pro XI 2. Open the images by using (File --> Open) or click on the “open” icon on the toolbar or press key. The “open” dialog box as Figure 1 below will appear. Figure 1: Open File 3. Select the file(s) you want to open and click the “open” button or press key. 4. All your selected image(s) will be opened on the workspace. ... View this Fotopage entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016